Hoe schrijf ik vlot een goed artikel?

Als je een website hebt, waar informatie op staat over een specifiek onderwerp, is het van belang om regelmatig nieuwe artikelen toe te voegen. Dit wordt namelijk erg op prijs gesteld door de zoekmachines en is dus positief voor je positie in de zoekmachines.

Het schrijven van een vlot leesbaar en inhoudelijk goed artikel is natuurlijk ook van belang voor de bezoekers van de website. Hier ga ik dan ook verder op in door de vraag ‘Hoe schrijf ik vlot een goed artikel’ te beantwoorden.

Gebruik de juiste informatie

Een vlot artikel schrijven over hypotheken zal een stuk sneller gaan, als je over voldoende informatie over hypotheken beschikt. Met parate kennis in het achterhoofd kan een artikel heel vlot geschreven worden en ook nog eens inhoudelijk goed scoren.

Bij gebrek aan kennis over het onderwerp is het van belang om eerst de juiste informatie te zoeken. Over alle onderwerpen zijn er wel meerdere websites te vinden, waar uitgebreide informatie is te vinden. Het is het handigst als je meerdere websites bezoekt, om zo op verschillende manieren informatie te verzamelen. Vanuit de verzamelde informatie kun je dan beginnen met het vlot en goed schrijven van een artikel.

Pakkende titel

Een pakkende titel is van belang om de interesse van bezoekers te wekken. De titel van de tekst moet niet te lang zijn, maar wel de inhoud van het artikel dekken. Aan de titel van het artikel moeten de bezoekers kunnen aflezen waar het verhaal over gaat. Komt de inhoud van je artikel niet overeen met de titel, dan zullen de lezers al weer snel afhaken, want daar waren ze immers niet naar op zoek.

Artikel indelen in alinea’s

Als je een artikel gaat schrijven weet je vaak al hoe lang je het artikel wilt hebben. Het artikel kan het beste opgebouwd worden in verschillende alinea’s met daarboven een kopje. Zo kunnen de bezoekers van je website snel de tekst scannen en kijken, waar voor hen de meest interessante informatie te vinden is.

De inleiding van een artikel is een alinea die over het algemeen tussen de drie en vijf regels beslaat. In deze inleiding geef je aan waar de tekst over zal gaan en wat de bezoekers kunnen verwachten.

Schrijf helder

Het is natuurlijk de bedoeling dat je de tekst laat aansluiten bij de doelgroep en daar moet je bij het schrijven dan ook rekening mee houden. Het helder schrijven van een artikel voor een breed publiek, is waarschijnlijk voor de meeste websites de beste optie. Dit betekent dat je geen lange en ingewikkelde zinnen moet maken, maar korte zinnen, die vlot gelezen kunnen worden.

Lees het artikel na

Als je klaar bent met het schrijven van een artikel, dan is het raadzaam om de complete tekst nog eens na te lezen en de spellingscontrole te gebruiken. Foutjes in artikelen komen niet professioneel over en leiden bovendien de aandacht van de lezer af.

Voor het vlot schrijven van een goed artikel over een onderwerp, waar je veel vanaf weet, is ongeveer een uurtje tijd nodig.

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

4 reacties

 1. eophetnet schreef:

  Bedankt.

  Zijn handige tips:)

 2. Marc schreef:

  Bedankt voor de tips 🙂

 1. 8 april 2010

  […] je een goed blogartikel? Op de persoonlijke blog van Harry Hilders, op howtomakemyblog.com en op html-site.nl vind je enkele […]

 2. 9 april 2010

  […] je een goed blogartikel? Op de persoonlijke blog van Harry Hilders, op howtomakemyblog.com en op html-site.nl vind je enkele […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *