Hoe maak ik een website?

Gezien de hoeveelheid bezoekers van deze website is het maken van een eigen website nog steeds populair. Het wordt natuurlijk steeds ingewikkelder om je te onderscheiden met een mooie website die ook nog eens vol met goede inhoud staat. De andere kant van het verhaal is dat als je nooit aan het maken van een website begint, je ook nooit de kans hebt om een succesvolle website te krijgen.

Als je voor het eerst op deze website komt, dan ben je waarschijnlijk gekomen met de vraag ‘Hoe maak ik een website?’ of iets wat daar op lijkt. Een website maken lijkt aan de ene kant, als je al die websites om je heen ziet reuze ingewikkeld. Aan de andere kant zijn er ook genoeg mensen die zeggen dat dit heel gemakkelijk is. Ik zal proberen antwoord te geven op deze vraag.

Hoe maak ik een website

In deze alinea wil ik ingaan op de vraag hoe ikzelf een proces aanpak om een website te maken. Tegenwoordig maak ik wat minder websites en schrijf ik mee over hoe je een website kunt maken, maar ik heb heel wat tijd besteed aan het opzetten van een website.

Een idee vormen

De eerste stap is altijd kijken naar wat je wilt, het doel van de website, wat is het idee voor de website die je wilt gaan maken.

Daarna ga je om je heen kijken naar websites van anderen, of op websites waar ze templates verkopen. Dit is om jezelf een beeld te geven van wat je mooi vindt, waar je bepaalde onderdelen zou plaatsen en waar juist niet. Allemaal zaken die je in je hoofd moet hebben voor je aan je ontwerp begint.

Een opzet maken

Vervolgens stap 3. Een opzet maken op papier. Gewoon eens schetsen wat een opzet is die je aanstaat. Zet je het menu links, of bovenaan? Plaats je een logo aan de linkerkant of in het midden? Waar komt de zoekfunctie, en waar komen artikelen? In een schets krijg je daar een beeld van.

opzet van een webpagina voor de vraag - hoe maak ik een website?

Bouwen met HTML en CSS

Na de orienterende fase komt het bouwen zelf. Je kunt dit op verschillende manieren doen. Ik maak tegenwoordig veel websites met WordPress als basis. Ik heb een kale basisversie waarin ik eigenlijk alleen maar aan de stijlbladen moet werken. Als je net begint moet je natuurlijk eerst html code gaan leren.

Op deze website staan veel artikelen, maar er is een basisartikel waarin je zeker antwoord krijgt op je vraag: ‘Hoe maak ik een website’. Dat is het artikel HTML en CSS voor beginners. Een echte beginnerstutorial over de eerste opzet van een website in HTML en CSS.

Een cursus volgen

Je kunt overwegen om een cursus te gaan volgen. Binnenkort start ik weer een nieuwe cursus op html-site waarbij ik je alles leer over html en css, volgens de nieuwe normen en regels. HTML5 en CSS3 worden daarbij niet uit de weg gegaan. Als je die cursus hebt gedaan dan weet ik zeker dat je jezelf niet meer afvraagt ‘Hoe maak ik een website’, maar dat je tegen jezelf zegt ‘Zo maak ik een website!’

Cursus HTML

Met de Cursus website maken heb ik de afgelopen tijd al verschillende mensen specifiek geholpen met het bouwen van een website. Deze cursus is voor die mensen het duwtje in de goede richting geweest. Omdat ik vind dat het mogelijk moet zijn dat iedereen die dat wil een goede en mooie website zou moeten kunnen maken heb ik de opzet van de cursus wat aangepast. Ik heb als het ware een versie 2.0 gemaakt.

Minder lessen, meer diepgang

Ik heb voor deze cursus het aantal lessen verminderd, maar wel meer diepgang gegeven. Daarnaast heb ik gemerkt dat de cursisten behoefte hebben aan meer technische aspecten en minder hebben met marketing enzovoort.

HTML5 en CSS3

De cursus is dus nu meer gericht op het specifiek bouwen van een website.
Ik ga in deze cursus werken met de nieuwste ontwikkelingen en mogelijkheden, je krijgt uitgebreide informatie over HTML5 en CSS3.

4 modules

De cursus is nu opgedeeld in drie modules van elk vijf weken. Die modules zien er als volgt uit:

Module A – Het ontwerpen en bouwen van een website

1. Beginnen
2. Je eerste website
3. De opzet van je website
4. De opzet in HTML
5. Je eerste website online

Module B – HTML en CSS

6. Stijlen toevoegen
7. CSS voor gevorderden
8. Je layout afmaken
9. Afbeeldingen en logo’s
10. Formulieren aan je website toevoegen

Module C – Meer doen met je website

11. Je website bekend maken
12. Video en audio op je website
13. Een weblog beginnen
14. Geld verdienen met je website
15. Hoe ga je verder?

Elke module bestaat dus uit vijf lessen. Elke week krijg je een les per email toegestuurd. Je hoeft dus nergens naar toe, je kunt gewoon met de cursus thuis aan de slag!

Intensieve begeleiding

Doordat ik intensieve begeleiding geef is het een cursus die meer te bieden heeft dan een oppervlakkige uitleg van hoe je iets moet doen. Ieder deel gaat flink de diepte in en aan het einde van de periode heb je een goede, en mooie website op internet staan.

Interesse? Meld je aan!

Volgende week lanceer ik de Cursus HTML.
Heb je interesse, meld je nu dan vast aan op de voorinschrijvingslijst. Je bent direct op de hoogte van het moment waarop de cursus van start gaat en ik kan je alvast melden dat ik voor de voorinschrijvers een speciale aanbieding klaar heb liggen….

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *