Hoe krijg ik meer bezoekers op mijn site?

Momenteel heb ik dagelijks ongeveer 3000 bezoekers op deze site. Dat je deze niet in een dag krijgt is natuurlijk duidelijk. Je moet er wel werk voor verzetten. Er zijn sites die beweren dat je zomaar honderden of duizenden bezoekers zult krijgen. Als dat al zo is zijn het in ieder geval geen blijvende bezoekers en zal de opleving voor je site maar van korte duur zijn. Hoe krijg je die bezoekers dan wel op je site? En hoe komen ze ook weer terug?

Schrijf goede artikelen

Erg belangrijk en toch onderschat is de waarde van goede artikelen. Wanneer je een website voorziet van goede artikelen die ergens op slaan, die inhoud hebben en een eigen ‘geluid’, dan maak je een goed artikel. Let hierbij op de toon die je aanslaat, de manier waarop je je lezers benadert. Ze willen graag dat er tegen hen gepraat wordt, gebruik dus veel je en jij in artikelen en ga niet te breed. Met breed gaan bedoel ik dat je de draad van het verhaal moet vasthouden, ga niet allerlei zijpaden in zodat de bezoeker niet precies meer weet waar het over gaat. Een goed artikel mag best lang zijn, maar bevat ook tussenkopjes zodat de scannende bezoeker snel datgene vindt dat hij of zij wil weten. De meeste bezoekers lezen nu eenmaal scannend, de kleine minderheid leest het hele verhaal.

Schrijf vaak artikelen

Het kan niet genoeg benadrukt worden dat je veel moet schrijven om gelezen te gaan worden. Voor beginnende websites mag er iedere dag een verhaal of artikel aan de site worden toegevoegd. Op die manier creeer je waardevolle content voor je bezoekers. Kijk, een site die af en toe geupdate wordt en zo nu en dan maar wat nieuws te bieden heeft is niet interessant voor bezoekers, terwijl een site die iedere dag wat nieuws te bieden heeft ook weer voor bestaande bezoekers aantrekkelijk blijft. Ga dus voor een dagelijkse post als je veel bezoekers wilt.

Post op andere websites

Tegenwoordig kun je op vrijwel iedere site je reacties kwijt. Dat is het grote voordeel van wordpress software. Wanneer je nu reageert op artikelen van andere grotere websites, dan trek je bezoekers aan die wel eens willen weten wie een dergelijk goede reactie geeft. Daarnaast maak je jezelf ook bekend aan de eigenaar van de website, die kan jouw site eens bezoeken en naar jouw goede artikelen gaan linken.

Plaats een forum op je website

Een forum wat een beetje gaat lopen voorziet je van de mogelijkheid om regelmatig nieuwe inhoud op je site te hebben, vragen van bezoekers kun je beantwoorden in een nieuw artikel en een forum trekt ook nieuwe bezoekers. Let er wel op dat je niet te gek van start gaat. Een klein forum is voor een beginnende website meer dan voldoende.

Zet je bezoekers in het zonnetje

Regelmatig terugkerende bezoekers kun je eens in het zonnetje zetten door ze een mail te sturen dat je waardeert dat ze komen of door een bezoeker van de week te introduceren die iets krijgt, al is het maar aandacht. Dat vinden bezoekers leuk en ze zullen jouw site weer introduceren bij anderen.

Gebruik een teller

Met een teller kun je precies bijhouden waar bezoekers naar toe gaan. Posts die veel bezocht worden kunnen je inspireren tot gelijksoortige posts. Daarnaast kun je die posts in de schijnwerpers zetten en daarmee nieuwe bezoekers weer laten doorklikken op je site.
Kortom, een beetje werk, doorzettingsvermogen en inzicht in je bezoekers helpen je echt een stap vooruit.
Afbeelding: beantin

Wil of heb jij ook een website?

 • Krijg elke dinsdag tips en ideeën voor je website
 • Ontvang het ‘Het Complete Blog Ideeën boek‘ helemaal voor niks
 • Iedere week een update van nieuwe artikelen op mijn website

Meld je ook aan!
33 Reacties

Voeg toe →

 1. Snelle reactie op de forumpost 😀
  Goed artikel hoor!

 2. Ook een tip, zorg dat je altijd zegt dat je een comunity bent, en dat je site niet alleen om jou draait. Helaas zie ik dit nog veel te vaak gebeuren.

 3. Nou Oo_dj_tm_oO, daar ben ik het niet mee eens hoor, dat jaagt een bezoeker echt niet weg als je een site in je eentje draait.

 4. Het jaagt niet weg nee, maar het heeft altijd iets als er uit word gegaan van een comunity. Niet persoonlijk opvatten, maar de html-site gaat nu een beetje om bjorn simmering draaien, en dat vind ik een beetje jammer. Niet persoonlijk opvatten hoor, begrijp me niet verkeerd 😉

 5. Achja, ik vind het wel leuk om te weten wie degene achter html-site zit.. maar er zijn ook mensen die dat niet echt intereseert, dus in dat opzicht ben ik het wel met Oo_dj_tm_oO eens. Ik zit hier al bijna 3 jaar, en dan dacht ik soms.. de site is er, de artikelen zijn goed geschreven, maar wie is de beheerder.

  En dan nu heb ik een beetje antwoord op mijn vragen;)

  maarja, ieder zijn mening;)

  -Yasmin

 6. Hoi,

  Goed artikel hoor!
  Maar ik heb een vraagje!
  Hoe maak je een FORUM???

  ALVAST BEDANKT!

 7. Hoi,

  En hoe maak je een professionele SITE???

  ALVAST BEDANKT!

 8. @.DJ.ROBIN.B.
  Door geen hoofdletters en veel vraagtekens te gebruiken en je vraag op de juiste plaats te stellen

 9. Ik denk dat je de belangrijkste punten over slaat: veel inkomende links en daarmee ook een goede positie in de zoekresultaten van Google. Hiermee trek je meestal het grootste percentage bezoekers binnen.

 10. Veel inkomende links trek je met goede content. Niemand linkt naar je als je geen inhoud aanbied waar een ander wat mee kan of wat aan heeft. Dus je hebt natuurlijk gelijk, maar het is naar mijn idee stap 2.

 11. erg nuttig om te weten. erg goed artikel.

 12. Correct nederlands vind ik misschien wel het belangrijkste. Daarmee valt en staat het niveau van de site. Dus…. onder het hoofd: “Schrijf goede artikelen” graag niet benaderd maar benadert!
  Groeten

 13. hallo ik heb een forum geopent maar heb pas 1 gast en wil er meer hebben maar het lukt me maar niet om het goed te krijgen kan iemand me helpen

 14. Als je snel en makkelijk wilt beginnen dan maak je een website met Weebly, Yola of 110MB.

  Mijn eigen site draait 100% gratis

 15. Hoi,

  Hoe kan ik wordpress,aan mijn website plakken.Ik heb hem al gedownload.

 16. Hallo allemaal,

  Nog een belangrijk iets om meer bezoekers te krijgen is om iets goeds aan te bieden. Ik ben zelf fotograaf, en heb dus een site met dit onderwerp. Geschreven in JOOMLA. De meeste mensen willen vandaag iets beginnen, en hadden gisteren eigenlijk al 1000 bezoekers gewenst. En dat gaat helaas niet. Je moet het bouwen, en dan ook zien wat de content is van je site, en iedere dag nazien of er verbetering is. (En als je wilt weten hoe het te maken, of het nu een forum, wordpress of Joomla is) Begin eens bij het begin. Namelijk de site die het levert. Daar staat een handleiding. En indien je mijn site bezoekt. Ik weet hij is in het Engels, maar dat komt omdat ik ook woon in San Antonio, Texas.

  Allemaal succes met het maken van jullie sites.
  Groeten,

  Aebe

 17. Het is net wat je zegt, het komt niet vanzelf

 18. Er zijn alleen weinig goede nederlandse artikeldirectory’s.

 19. Beste lezers,

  De WebChamp Traffic Training is afgelopen week van start gegaan. Je kunt deze gratis volgen en er zeker geen spijt van hebben.

  Aanmelden kan op het WebChamp blog!

 20. Goede artikelen schrijven op je website, waardevolle content maken, is de nummer één methode om backlinks naar je website te krijgen en dus meer bezoekers door stijging in de zoekmachine resultaten pagina's. Je kan zelf ook aan actieve site-promotie doen door zelf backlinks te verzamelen van allerlei websites.

  Nog een tip: wees heel actief in de community. Beantwoord veel gestelde vragen in jouw markt en praat actief mee met gelijkgestemden op fora en weblogs.

  Hier is een link naar een interessante video van Matt Cutts:
  http://www.youtube.com/watch?v=MkLFlaWxgJA – als je de video aandachtig bekijkt heb je aan het einde goede ideeen om backlinks te bouwen en meer bezoekers naar je website te krijgen.

  Met vriendelijke groet,

  James
  http://www.geldverdienhandleiding.nl

 21. Bedankt, ga er proberen er wat mee te doen

 22. Dank voor het leuke artikel, erg leuk om te lezen.

  Kijk ook eens op mijn site http://www.gamworld.nl

  Een site dat alles over games en films schrijft.

  Misschien wil iemand hier links uitwisselen?

  Thnx Eelco

 23. Je kan natuurlijk ook ofline je website promoten door bij voorbeeld mooie flyers te laten drukken bij http://drukwerkdrukker.nl/product/1/Flyers/ doe je dit al voor nog geen 50 euro Kijk maar snel op de site

 24. Hoi ik heb een blog gehad over mijn hobby, hier kwamen veel mensen op af … tot iemand tegen me zei je moet er een e book van maken .
  Dit is ook gebeurd inmiddels heb er drie verkocht , nu denk ik niet dat dit slim was de volgers zijn er dus niet meer .
  Op mijn nieuwe website (die ik gratis aanbied voor adverteren)zal ik hem denk ik weer openbaar gaan maken , beter veel mensen dan een paar e books verkopen .

 25. dagelijks ongeveer 3000 bezoekers op deze site?
  Vreemd, als je 3000 bezoekers hebt per dag dan heb je volgens mij toch een hogere page rank dan PR1. Of ben ik daarin verkeerd?

  • De site heeft momenteel een PR van 5. Echter als je een individuele pagina invoert zal de PR van die specifieke pagina anders (lager) zijn omdat deze minder inkomende links heeft bijvoorbeeld.

 26. Indien je site commercieel is en je de klant netjes behandeld, dan komen er ook links binnen. Vele klanten blijken ook een website te hebben en zijn vaak ook bereid om naar je website te linken.

 27. @wesp333 ; nee hoor. PR heeft in principe niets te maken met het aantal bezoekers. Het kan gewoon al met een hele goede URL of domeinnaam waar veel 'verkeer' op zit omdat gewoon veel mensen die URL/domeinnaam vaak als zoekwoord gebruiken in Google. Een goed zoekwoorden onderzoek is dus veel belangrijker dan een hoge PR. Als er veel concurrentie is ten aanzien van dit zoekwoord (dus veel websites hebben dit zoekwoord ook in de URL), pas dan wordt de PR belangrijk.

 28. dank U voor deze nuttige informatie zal zekker proberen om dit toe te pasen op mijn site
  vriendelijke groeten

 29. Veel en veel backlinks voor gratis bezoekers en adwords wilt ook nog wel eens helpen, mits je daar goed mee omgaat anders is het een bodemloze geldput.

 30. Hallo,

  Ik heb je berichtgeving met belangstelling gelezen. Alleen wil ik wel aangeven dat je onder het kopje Post op andere websites, de juiste informatie aanbied maar dat je natuurlijk ook aan linkbuilding doet. Wanneer je dit vaak op meerdere websites doet en deze reacties ook worden gewaardeerd kan ik zeker van invloed hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *