Hoe kom je hoog in Google?

Aangezien Google een belangrijke plaats inneemt wanneer het op zoeken aankomt, gaan we in dit artikel eens een aantal tips op een rij zetten zodat je hoger komt in de zoekmachine. Wanneer je met deze tips aan de slag gaat dan heeft dat effect, niet alleen voor je positie in Google, maar ook voor andere zoekmachines.

Houd je oude domeinnaam

Google is verzot op al langer geregistreerde domeinnamen. Doe je domeinnaam van vijf jaar geleden dus niet weg. Een nieuwe domeinnaam heeft 9 tot 12 maanden nodig om met een bepaald keyword hoog te gaan scoren.

Schrijf voor mensen niet voor zoekmachines

Blijf wel schrijven voor mensen. Alles afstemmen op een zoekmachine heeft maar tijdelijk effect. En zoekmachines worden steeds beter. Ze hebben al door dat bepaalde keywords te vaak voorkomen in een zin en daardoor niet voor mensen interessant zijn om te lezen. Schrijf je een gewoon artikel voor een ‘gewoon’ publiek dan heb je ook nog de meeste kans dat de bezoeker ook nog eens op je site blijft. Dan heb je tenminste wat te melden.

Programmeer zoekmachinevriendelijk

Hiermee bedoelen we dat een zoekmachine alleen maar interesse heeft in tekst. Javascript menu’s worden niet begrepen. Plaatjes en Flash kunnen niet (goed) worden ge├»nterpreteerd. Er zijn websites waarbij de eerste tweehonderd regels bestaan uit javascript code. Pas daarna begint de tekst die er werkelijk toe doet. Javascript en opmaak dus verplaatsen naar externe bestanden en niet in het html document plaatsen. Zie ook het interview met Natalie Jost.

Maak je site geschikt om naar te linken

Wanneer er veel wordt gelinkt naar jouw website dan is je website ook interessant voor zoekmachines. Schrijf dus teksten die interessant genoeg zijn om naar te linken. Denk bij dit linken ook aan sites als nujij en ekudos.

Niet te star

Hou niet te star vast aan je keywords. Probeer nieuwe dingen te verzinnen en laat de moed niet te snel zakken als je op een bepaald woord niet hoog genoeg scoort. Pas je keywords aan, richt je focus ergens anders op, of hou gewoon vol, maar blijf bovenal plezier houden in het schrijven. Succes!

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

5 reacties

 1. BaZz schreef:

  Wel heel jammer dat de links in het interview van Natalie Jost dood zijn. Het artikel en de afbeeldingen lijken verdwenen…

 2. admin schreef:

  @BaZz
  Je hebt gelijk, de afbeelding met daarop het idee van ‘standards in a nutshell’ is verdwenen van de site van natalie jost. Ik heb de betreffende afbeelding daarom nu toegevoegd aan het interview zelf.

 3. Bob schreef:

  Niet helemaal eens met het verhaal over nieuwe domeinnamen. Als je je website met basis SEO technieken inricht en je link op relevante sites aanmeld, kom je op veel kortere termijn in de resultaten.
  Zo heb ik onlangs surf-anoniem.nl opgezet en binnen 2-4 weken had ik al een top 10 notering op relevante zoekwoorden.

 4. BK-Art schreef:

  Mooie site als het gaat om spreek de taal van je klant.

  Staat hoog genoteerd, zonder trucjes.

 5. Anke schreef:

  Helder en duidelijke communicatie, spreekt mij erg aan. Zeker informatie waar ik iets aan heb. Ik hoop dat de informatie snel zal resulteren in een hogere ranking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *