Hoe een visie je website beter maakt

Een website zonder visie is als een wedstrijd zonder trainer. Je weet niet waar je doelen liggen, hebt geen idee waar je precies over moet schrijven en uiteindelijk ben je gedoemd te mislukken. Niet omdat je geen inzet toont, maar omdat je duidelijk moet weten waar je het voor doet. Wat is een visie dan?

Wat is een visie?

Een visie is datgene waarmee je aan anderen duidelijk zou maken waar je website over gaat. Het is geen hele verhandeling over allerlei uitgangspunten, het is een of twee zinnen waarmee je precies aangeeft wat je wilt met je site.

Een visie zegt niet alleen iets over wat je wilt, maar ook waarom je het wilt en voor wie je schrijft. Je kunt bijvoorbeeld als visie bedenken dat je website moet gaan over alles rondom de Formule1. Waarom wil je dat? Om mensen te informeren over de laatste nieuwtjes rondom de Formule1. En voor wie schrijf je dan? Voor mensen die nog weinig kennis hebben van autoracen.

Waarom een visie?

Als je een visie hebt bepaald die bestaat uit bovenstaande onderdelen weet je direct hoe je artikelen er uit gaan zien en waar je over gaat schrijven. Wanneer je dit niet doet, dan is het op een gegeven moment niet duidelijk voor de lezer wat het doel is van de site. Dat willen ze niet letterlijk weten, maar dat willen ze tussen de regels door merken.

Bovenstaand voorbeeld weer. De visie voor onze F1 website zou worden: “Een website over de Formule1, met de laatste nieuwsberichten, geschreven voor beginners.” Hierdoor weet je dat je bezoekers geen inhoudelijke verhandeling moeten verwachten over het exacte functioneren van een benzinemotor die in een racewagen wordt gebruikt. De bezoeker wil informatie over de laatste Formule1 en wil dit op een eenvoudige manier tot zich krijgen.

Dat laatste kun je sowieso als uitgangspunt houden, hou je teksten en artikelen eenvoudig. Leg stap voor stap uit wat je bedoelt of hoe iets moet. Bezoekers op internet zijn eigenlijk altijd gemakkelijk. Ze klikken wat, lezen iets, stukjes die ze interessant vinden en klikken zo weer door.

Hoe maak je een visie

Houd alles zo concreet mogelijk. Word niet vaag en probeer met name dichtbij jezelf blijven. Dingen die je zelf weet zijn het meest gemakkelijk om over te schrijven en daar kun je ook een doel voor bepalen.

De visie van HTML-site:
HTML-site is een website voor beginners die een website willen gaan bouwen en deze website succesvol willen maken.

Geef ook eens een voorbeeld van jouw visie in het reactieformulier.

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *