Hoe de Tour de France een inspiratie kan zijn voor een blog.

Gisterenavond laat zat ik op de belgische zender ‘Een’ nog even te kijken naar een samenvatting van de Tour de France. Het fascineert me mateloos hoe jonge mannen dag in dag uit weer op de fiets stappen en zich compleet leeg rijden. Als bloggers en webschrijvers kunnen we daar nog veel van leren.
Een opmerking werd daar uitgezonden, waar Armstrong een jonge knul een tip gaf over de ultieme tip voor een wielrenner die hogerop wil komen.

tour de france 2009‘Vastberadenheid en doorzettingsvermogen’ waren de twee sleutelwoorden die Armstrong gaf aan de jonge wielrenner. Deze had meteen de dag van zijn leven, en zijn moeder, die ’s avonds op tv was, merkte op dat ze in het vervolg maar een ding hoeft te zeggen ‘denk aan wat Armstrong zei’.

Deze focus zou je als blogger ook moeten hebben. Een drijfveer waar je iedere dag voor gaat. Datgene waar je elke dag weer even de tijd neemt om je bezoekers te laten meelezen met datgene dat jou als blogger bezighoudt.

Soms kun je het schrijven van een artikel ervaren als topsport. De ene dag klim je met gemak naar boven, een artikel vliegt het beeldscherm op. De andere dag sleep je je voort door een regenachtig landschap, je hebt geen inspiratie en je weet niet waar je over moet schrijven.

Maar je moet verder en je moet door, de finish, de deadline, moet bereikt worden. En je nestelt je weer op je fiets, achter de computer, en gaat weer aan de slag.

Wanneer je dan een goed artikel hebt geschreven en je krijgt daar waardering voor dan weet je weer waar je het voor doet. Net als de wielrenner die winnend over de streep gaat.

Laat ik voorop stellen dat ik diep respect heb voor de mannen in de tour. Ik kijk er graag en met plezier na en laten we eerlijk zijn. Een weblog maken heeft in niets iets te maken met de inspanning van die mannen op de fiets, maar misschien moeten we als schrijvers ook eens iets meer passie krijgen voor datgene waar we mee bezig zijn. Net als de passie van de belgen voor het wielrennen.

Bjorn Simmering

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *