Hoe begin ik een webwinkel

webwinkel voor beginnersIn een serie van artikelen wil ik ingaan op de vraag hoe je een webwinkel kunt beginnen. Het beginnen van een webwinkel is een van de meest interessante manieren om online geld te verdienen. Niettemin is het niet heel simpel wil je het goed aanpakken. Er zijn al veel webwinkels, maar de veel webwinkels zijn niet zo goed. Dus een nieuwe webwinkel, gebaseerd op een goede aanpak kan er echt nog wel bij.

Er zijn best veel mensen die dromen over het starten van een eigen zaak. Een webwinkel beginnen is in dat opzicht een redelijk eenvoudige stap. Je kunt zelfs heel goed een webwinkel runnen naast je huidige baan. Al zul je er toch wel wat tijd in moeten steken wil het een succes worden, maar dat kan natuurlijk ook goed ’s avonds.

De eerste stap die je moet maken is het bedenken of je er tijd en energie in wilt steken. Hoewel het starten niet erg moeilijk is, overleven veel starters de eerste maanden niet, doordat ze zich niet realiseren dat met name de eerste periode een tijd is van veel energie steken in het lanceren van je webwinkel. Deze stap is in die zin erg belangrijk, want als je het gevoel hebt dat je er niet al te veel tijd in wilt steken, raad ik je aan een andere branche te kiezen.

Aan de andere kant is het wel zo, dat wanneer je de eerste maanden voldoende tijd hebt gestoken in een degelijke lancering, je daarvan ook de vruchten plukt. Als het eenmaal loopt dan loopt het ook. Dan krijg je een vaste groep mensen die je webwinkel weet te vinden.

Goed, welke stappen gaan we in deze serie van artikelen doorlopen? Ik noem een rij van onderwerpen die ik langs wil lopen, en waarschijnlijk komen er lopende deze serie nog wel onderwerpen bij.

 • Wat ga je verkopen
 • Welke software ga je gebruiken
 • Hoe zit het met betalingen
 • Reclame maken
 • Een weblog bij een webwinkel
 • Administratie en belasting
 • Verzending

Daarnaast zullen we veel voorbeelden laten zien en interviews hebben met mensen die een webwinkel hebben. Allemaal zaken die interessant zijn om een webwinkel te beginnen.

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

2 reacties

 1. Kees Kluskens schreef:

  Leuk! Lijkt me zeker leerzaam voor veel mensen. Veel succes met het schrijven!

 2. frits schreef:

  ja, dit is zeker leerzaam. Ik wist het zelf ook niet,

  niet dat ik een webwinkel wil:P

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *