Voor mijn werk rij ik elke dag langs een groot benzinestation, net van de snelweg af, waar een groot bord staat met daarop de prijzen van benzine en diesel.

Dit benzinestation geeft een korting van 16 cent per liter. Op elke 100 liter is dat dus zestien euro. Zestien euro waar je verder niet zoveel voor hoeft te doen dan van de snelweg af te gaan, klein stukje rijden en daar je tank volgooien.

Benzinestation met goedkope diesel!

Benzinestation Goedkope diesel! Afbeelding Lane Pearman

De kunst is om het bespaarde geld, laten we zeggen zo’n 6 euro per tankbeurt niet gelijk weer op te maken aan een flesje water of een broodje kroket. Want dat is gemakkelijk. Nee, dit geld even apart houden en opsparen dat is de kunst!

De grap is dat je dan na een maand, of een jaar ineens veel geld apart hebt staan waar je je niet eens bewust van was dat je het bespaarde.

De prijzen stijgen

Gisteren reed ik dus weer langs dat grote bord, met daarop de meest recente prijzen en ik schrok.

Omdat ik me realiseerde dat de prijzen sinds vorig jaar met 35% zijn gestegen. Het was een eenvoudig sommetje omdat op een gegeven moment ik voor een liter diesel net een euro moest betalen en nu alweer 1,37. En de stijging gaat denk ik nog wel even door.

Niet dat ik nu meteen in paniek ben, maar het zet je wel even aan het denken.

Hoe kan ik nu goedkoper gaan rijden? Hoe zorg ik ervoor dat ik geen vermogen betaal bij het tankstation?

Twee handige tips

1. Ik heb een energiecontract bij Energie Direct en daar geven ze mij 5 cent korting extra per liter! Ze hebben een handige app en ik zoek dan meestal het allergoedkoopste tankstation in de buurt en dan krijg ik daarboven op nog eens 5 cent korting.

Zo heb ik gemiddeld gesproken dus 21 cent korting op een liter diesel.

De voorwaarden is natuurlijk wel dat je gas en licht ook afneemt bij Energie Direct, maar ook dat loont de moeite.

2. Snelheid omlaag!

Ja, misschien haal je de meeste winst wel door je snelheid omlaag te gooien. En echt, ik rij graag door hoor, dus ik bedoel niet dat je 90 moet gaan rijden en achter een vrachtwagen moet gaan hangen.

Nee hoor, je mag in Nederland veelal 130 rijden, maar het verschil tussen 130 en 110 rijden is enorm als het gaat om verbruik. Tussen de 10 en 30% zijn getallen die voorbijkomen. Lees het verhaaltje maar eens van de scheikunde jongens. 7% tijdwinst en 17% meer verbruik.

Om het even zuinig te berekenen… Als je dus minder snel gaat rijden bespaar je minimaal 10% brandstof. Op 100 liter is dat dus 10 liter! En waarschijnlijk is het nog meer!

Dat is hetzelfde als 10% korting krijgen bij het benzinestation. Als dat waar was, dan was bij dat betreffende tankstation altijd een drukte van belang! Dat is 13,5 cent korting per liter met de huidige prijzen!!

Kijk dan wordt autorijden weer leuk! Dus laten we niet stoer doen met elkaar door heel hard te rijden, laten we stoer doen door zuinig te rijden!

Wil of heb jij ook een website?

  • Krijg elke dinsdag tips en ideeën voor je website
  • Ontvang het ‘Het Complete Blog Ideeën boek‘ helemaal voor niks
  • Iedere week een update van nieuwe artikelen op mijn website

Meld je ook aan!