Help, ik ben niet creatief…

Er zijn dagen dat ik mijn hersens pijnig om nieuwe ideeën te bedenken. Nieuwe ideeën om bijvoorbeeld over te schrijven op mijn blog, of om een presentatie of training over te maken. Ik denk dan dat ik niet creatief genoeg ben…

Creatief idee bedenken!

Creatief idee bedenken!

Het vervelende is dat als ik een nieuw idee bedacht heb dat ik dan weer vastloop in het nadenken over dat idee, hier veel informatie over ga opzoeken en dan ontmoedigd raak over de hoeveelheid informatie en dergelijke er al te vinden is over mijn idee.

Nieuwe ideeën

Op dat moment stop ik weer en ga ik weer verder malen over het ontwikkelen van nieuwe ideeën.

Pas schreef ik al een artikel over het stoppen met het zoeken naar een niche om mijn blog op in te richten. Dat geeft al een soort van creatieve vrijheid. Maar nu ik dat besloten heb, iets wat ik al vaker deed overigens, merk ik dat ik niet creatief genoeg ben om steeds weer nieuwe dingen te bedenken.

Herkenbaar?

Maar klopt dit wel? Ben ik niet creatief?

Overtuig jezelf

Nee dat klopt dus niet. Dat is namelijk het probleem dat in mij zit. Ik DENK dat ik niet creatief ben, maar als je jezelf er van kunt overtuigen dat je WEL creatief bent, wel nieuwe oplossingen kunt bedenken, dan komt er een moment dat er daadwerkelijk ideeën op de proppen komen.

In je hoofd zitten dus belemmeringen en tegelijkertijd ook uitdagingen.

Het is de kunst om deze belemmeringen om te zetten in die uitdagingen. In het creatief inzetten van je gedachten. We zien om ons heen mensen die we creatief vinden.

Wanneer ben je creatief?

Zo vind ik mensen die vanuit het niks een design voor een website kunnen ontwerpen erg creatief. Of mensen die kunnen schilderen of tekenen, of mooi kunnen schrijven… die worden door mij, en veelal door anderen ook als creatief gezien.

Maar creativiteit gaat veel verder dan schilderen of tekenen. Ook met woorden kun je creatief zijn, in fotograferen, in gedachten.

Wij als mensen hebben miljarden hersencellen, elk van deze hersencellen heeft ongeveer 20.000 verbindingen. Stel je voor dat elke verbinding een idee kan bedenken, dan ben je creatief tot in het oneindige.

Wat kun je dan doen om hier daadwerkelijk uiting aan te geven.

Het idee blijft in je hoofd

Wij hebben namelijk het probleem dat we de meeste ideeen laten ontstaan in ons hoofd, maar dat ze daar ook blijven zitten. En dan ben je ze ook zo weer kwijt. We verstaan namelijk het vermogen om keuzes te maken in ons brein en je kunt nu eenmaal niet alles onthouden. Dus snelle gedachten gaan ook snel weer weg.

Voorbeeld, ik ben nu dit verhaal aan het typen en ondertussen staat de televisie aan (mijn kinderen zijn TV aan het kijken), ik ben in staat om het geluid van de TV weg te filteren en rustig door te typen.

Dat gebeurd dus voortdurend en dat is goed, maar soms ook jammer.

Heb je dat ook wel eens? Onder de douche heb je een creatief idee (ja daar ontstaan goede ideeen omdat je dan nergens door wordt afgeleid…). Vervolgens ga je wat andere dingen doen na het douchen en je idee is weer gevlogen.

Zet je idee op papier!

De beste manier is dus om deze creatieve uitspattingen meteen op te schrijven. Opschrijven is de beste manier om dingen te onthouden. Je zult merken dat je idee dan niet alleen op papier opgeslagen wordt, maar ook beter in je hoofd, als het ware in een ander laatje in je brein.

Creatief zijn, op papier zetten van je idee!

Creatieve ideeën op papier zetten

Daarna ga je er eens goed voor zitten. Niet om je idee af te kraken, maar juist om het te verbeteren. Schrijf er onder eens 5 manieren op om het idee daadwerkelijk uit te gaan werken! Dan zet je je creatieve brein aan het werk en je zult merken dat je er niet eens een miljard cellen voor nodig hebt!

Afbeelding: ondasderuido

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *