Goede voornemens: Stel heldere doelen!

Deze week heb ik een aantal posts om goede voornemens te maken en er mee aan de slag te gaan. Vandaag, voor deze eerste dag van het nieuwe jaar zou je eens na moeten denken over wat jij dit jaar wilt bereiken.

Nu stelt iedereen tegenwoordig wel doelen en lijkt dit meer een modegril dan dat er wat gebeurt, maar ik denk dat het goed is dat je het toch doet, maar dan nog concreter dan je gewend bent.

Daarvoor moet je het eerst ophangen aan de vraag wat je wilt bereiken. Waar wil je het allemaal voor gaan doen? Voor wie en voor wat?

Je komt er verder mee

Het is wel eens onderzocht dat mensen die echt, concrete eerlijke doelen stellen, in 9 van de 10 gevallen verder komen dan mensen die dit niet doen.

Door deze doelen voor jezelf op te schrijven (niet te typen, maar echt, met de hand schrijven) prent je ze bij jezelf in. Je slaat ze als het ware op, op je eigen harde schijf, om ze er niet meer vanaf te wissen.

Werk als een Floppy disk

Ik weet niet of je ze nog kent? Die goeie oude diskettes? Die gingen een beetje ratelen als je bestanden er op weg schreef. Je hoorde het wegschrijven op de diskette als het ware gebeuren (maar liefst 1,44 MB kon daar op!) zo moet je dat dus ook doen met de doelen die je aan jezelf gaat stellen…

Die doelen die mag je vervolgens best delen, maar doe dat delen op zo’n manier dat het effectief is. Zorg dat je er een soort van commitment van maakt. Op een manier dat je er eigenlijk niet onderuit kunt. Voor jezelf dan.

Wat zijn jouw doelen?

Eigenlijk ben ik wel heel benieuwd wat jij wilt bereiken. Bijvoorbeeld op online gebied. Wil je nu echt dit jaar je webwinkel online gaan zetten? Wil je dit jaar voor de eerste keer meer dan 1000 euro omzet draaien? Wil je je kostbare tijd in de juiste dingen steken (en niet alleen maar voor de tv hangen), wil je weer een baan hebben? Noem maar op.

Iedereen kan deze doelen bedenken en vervolgens deze doelen ook stellen. Ik wens je het allerbeste in 2014 en ik hoop dat je je doelen gaat bereiken!

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *