Goede voornemens: Je website verbeteren

Je website is je handelsmerk, je visitekaartje en de manier waarop je aan klanten komt. Heel belangrijk dus om daar in je lijst met goede voornemens rekening mee te gaan houden. Als je nog geen website hebt dan wordt dit je kans, een website gaan opzetten is namelijk leuk om te doen.

Als je wilt weten hoe je dat doet moet je maar eens kijken bij de WordPress training of de cursus HTML en CSS.

Aan de slag met je website

Maar goed, ik ga er nu even van uit dat je een website hebt. Eentje waar je mee aan de slag bent om bijvoorbeeld iets te verkopen, of iets aan te bieden.

Belangrijkste is dan dat je aan de slag gaat met het trekken van meer bezoekers. Door je website te verbeteren trek je meer bezoekers. en volgens mij hebben de meeste websites als doel om bezoekers te trekken.

Een van de manieren om wat te verbeteren aan je website is door er eens iemand naar te laten kijken die helemaal geen idee heeft van hoe een goede website er uit moet zien. Zo iemand (die je niet al te goed moet kennen), kun je eens objectief naar je website laten kijken.

Laat je website eens objectief bekijken

Ga er gewoon bij zitten en vertel niet wat diegene moet doen of waar die op moet klikken, gewoon zijn gang laten gaan.

Als je proefkonijn klaar is laat je hem eens vertellen wat hij denkt van de site. Wat spreekt aan? Wat is volgens hem/haar het doel van de site? Zou hij/zij er iets kopen. Is de site betrouwbaar, kun je alles makkelijk vinden?

Deze vragen geven je een beeld waar het goed zit en wat beter kan.

Daarna ga je aan de slag met de punten waar jij van vindt dat die goed moeten zijn.

De tag line van je site

Zo vind ik het bijvoorbeeld vrij belangrijk dat je snel weet waar de site voor bedoeld is. Meestal heb je onder de titel wel een regel tekst staan (een tag line) met daarin verteld wat de bedoeling is van de website.

Heb je dat niet, dan zou ik maar eens kijken of je die toe kunt voegen. Mijn tag line is “…van online leren tot je eigen succesvolle website.”

Deze site wil je dus helpen om door middel van online educatie, je te leren een succesvolle website op te bouwen. En als je dat zelf niet kunt of je hebt er geen zin in, dat ik je dan kan helpen hiermee.

Nu.nl

De tag line van Nu.nl is “het laatste nieuws, het eerst op Nu.nl”, kijk ook dan weet je meteen wat er te vinden is op die website. Deze tag line moet je dus in een keer duidelijk maken wat er te vinden is.

Als je nu eens naar je eigen website kijkt, is dit dan duidelijk?

Ik ben wel benieuwd wat jouw tag line is en wat je daarmee bedoelt. Laat je me dat weten?

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

2 reacties

  1. Letty/Elle-Bee schreef:

    Ga dit advies ter harte nemen…en mijn tagline is : “♥Van Vilt♥ Haarspeldjes, Bloemen, D.I.Y. – Accessoires, Tandendoosjes en meer…”
    Ik maak van vilt verschillende accessoires waarbij ik de nadruk wil leggen op de haarknipjes.
    Benieuwd wat je ervan vindt?

  1. 5 januari 2014

    […] de week had ik al een artikel over de tagline van je website. Het is namelijk belangrijk dat een bezoeker meteen weet waarvoor hij op je site is. Wat verkoop […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *