Goede voornemens: Doe eens gek!

We zijn als mensen geneigd om niet teveel te veranderen. Dat is namelijk het beste voor ons zelf. Doen waar we zeker van weten dat we er ons ’thuis’ in voelen.

Ook in ondernemen is dat wel de gewoonte. Je doet waarvan je ervaren hebt dat het werkt en je blijft daar aan vast houden. Of je probeert iets anders, maar houdt rekening met allerlei eventualiteiten. Je wikt en weegt en doet maar weer ‘normaal’.

Iets nieuws uitproberen

Misschien is het goed om dat eens af te schudden en dit jaar er eens af en toe voor te kiezen om uit je comfort zone te stappen en iets ‘geks’ te doen. Iets wat je normaal gesproken niet doet en waarvan je niet zeker weet of het wel zal werken.

Het is namelijk helemaal niet erg om iets uit te proberen. Wie weet gaat het juist wel werken en boor je ineens een nieuwe bron aan.

Zo las ik van de week een artikel in destreekkrant over een jonge ondernemer die mutsen ging haken en breien en die deze nu succesvol via internet verkoopt. Deze jongen is 13 jaar.

Tja misschien durf je op die leeftijd gemakkelijker uit je ‘gewone’ doen te stappen.

Lef tonen

Aan de andere kant vind ik het van lef getuigen omdat de meeste jongens op die leeftijd volgens mij echt niet aan het haken en breien zijn.

Doordat hij iets echt totaal anders is gaan doen heeft hij ontdekt dat hij meer kan dan voor de tv of achter de computer hangen en dat hem dit ook een leuk extraatje oplevert.

Andere dingen doen

Maar volgens mij hoef je geen 13 te zijn om af en toe dus eens gek te doen en even iets van je af te schudden. Bedenk eens een nieuw concept voor in je webwinkel, Doe eens iets wat je normaal niet doet, Stap eens af op iemand waar je normaal gesproken niet op af stapt of organiseer eens een feestje als dat niet helemaal jouw ding is, normaal gesproken…

Door eens gek te doen ontdek je niet alleen nieuwe dingen, maar verleg je ook grenzen. Door je grenzen te verleggen ga je anders in het leven staan en werkt het versterkend. Het is als het ware een vliegwiel. Het gaat steeds harder draaien!

Succes met ‘Gek doen’!

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *