Gewoon beginnen!

De tijd is rijp! Gewoon aan de slag gaan!

Ken je dat gevoel? Dat je ergens aan werkt en dat je wilt dat het perfect is? Dat je pas een webwinkel kunt lanceren als al je producten klaar zijn? Dat je pas kunt gaan ondernemen als je genoeg kennis in huis hebt?

Dat je eerst alle zaken geregeld moet hebben en dan pas verder kunt?

Het moet perfect zijn

En weet je wat dan zo vervelend is, dat je dan veel te lang wacht en niet komt op het punt dat je echt los gaat. Dat je uitstelt en denkt, het moet perfect zijn…

Ik ben zo iemand, die eerst wikt en weegt, nog eens nadenkt en dan pas, na lang dralen, een beslissing neemt. Soms kan dat gewoon natuurlijk, als je bijvoorbeeld een nieuwe auto gaat kopen, maar bij mij is dat proces ook oneindig. Ik lees alle reviews, bekijk alle verbruiksmonitoren en weet ik wat nog meer.

Aan de slag gaan

Soms moet je hieraan voorbij gaan en gewoon aan de slag gaan. Zo kom je pas echt toe aan dat gene wat je leuk vindt om te doen. Ik heb dat bijvoorbeeld met de cursussen die ik maak. Dat vind ik tof om te doen. Ik ben leraar en ik wil graag de kennis die ik heb ook met anderen delen.

Maar als ik dan een cursus maak dan kost dat veel tijd. Dan vind ik dat ik eerst alles helemaal klaar moet hebben voor een lancering. Dat ik van A tot Z beschreven moet hebben hoe alles gaat, hoe het werkt, alle video’s staan klaar enzovoort. Met het grote gevaar dat die cursus er nooit komt…

Hoe pak je dit op? Ik denk door gewoon te beginnen. De cursus te lanceren en gaandeweg de laatste video’s er bij te maken (om mijn voorbeeld maar eens aan te houden). Maar wat bijvoorbeeld ook goed helpt is het stellen van een deadline.

Zet een deadline

Niet alleen voor jezelf, maar juist ook publiekelijk.

Stel dat je een webwinkel wilt starten, waarom zet je dan niet op Facebook dat je per 1 maart 2014 een webwinkel opent? Dan zet je namelijk een echte deadline. Door dat te stellen gaat er een soort knop om bij jezelf, dat je ook echt er naar toe gaat werken dan te op 1 maart lanceert.

Moet het dan op die dag perfect zijn? Nee, wel goed, maar perfect? Je hebt dan tijd genoeg om daar aan te werken, zorgen dat er steeds meer spullen in de webwinkel komen te staan. Natuurlijk bied je wel waar voor je geld, je biedt niet iets half aan en maakt het niet af, nee, je bent in ontwikkeling. Dat maakt het sterk.

En je weet dan meteen of iets kan gaan werken.

Cursus Webwinkel maken met WordPress

Aanstaande dinsdag, 7 januari 2014 lanceer ik mijn cursus, Een webwinkel maken met WordPress. Zo, meteen de deadline gesteld. Op die dag kun je mijn cursus bestellen waar ik al een paar maanden mee aan de slag ben. En nee, de cursus is niet helemaal klaar, er staan nog wat video’s op stapel die op een later moment aan de cursus worden toegevoegd.

Voordeel? Ik weet waar er behoefte aan is, ik weet wat er nog schort en ik weet op welke onderdelen ik iets nog beter kan maken, moet maken, want de klant is koning!

Spannend, jazeker! Nu is er geen weg meer terug, nu moet ik wel gaan knallen…

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

2 reacties

  1. Eveline schreef:

    Goede tip! Gewoon starten. Gaan we doen! 🙂

  2. Petra schreef:

    Heel goed, dat werkt echt, zo’n deadline. Had ik ook met de lancering van http://www.studioschrijf.nl.

    Ik kijk trouwens uit naar je cursus Webwinkel maken met WordPress! Hoop er iets van op te steken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *