Een geweldige website, 3 stappen

3 stappenIn drie stappen een geweldige website? Hoe kan dat nu, vast een verkooptrucje. Nee dat is het niet. Er zijn drie basisprincipes voor het bouwen van een geweldige website

Er zijn al miljoenen websites en evenzoveel mensen die een website willen beginnen. Waarom zouden ze nu jouw weblog willen gaan lezen?

Nou dat is nu precies stap nummer 1. Wees creatief en net een beetje anders. Door een mooie layout? Dat kan. Maar beter is het door een net even andere aanpak van het schrijven

De meeste bloggers schrijven ongeveer hetzelfde. Veel tekst is gekopieerd. Probeer dus met je teksten net even anders te zijn dan de rest.

Geef je eigen mening, laat je niet leiden door wat een ander vindt of misschien wel denkt. Dat denk je zelf namelijk, dat een ander dat denkt. Je bent zelf de belemmering.

Ik las onlangs een mooi voorbeeld op mediakip.com (mooie naam trouwens), een artikel over de veranderde aanpak van nujij.nl Hierin zat alles. De eigen opinie, originaliteit, maar ook goed doordacht en toch leesbaar.

Tweede stap, hou je bezoeker voor ogen, en wees er zelf ook een van. Klinkt wat ingewikkeld, maar ik bedoel dit. Je hebt vast een beeld van je bezoeker. Probeer je te verplaatsen in je bezoeker, daar waar hij naar zoekt, wat hij wil lezen (en voor hij mag ook zij staan natuurlijk).

Maar zie jezelf ook als een bezoeker. Je hebt zelf ook ideeen over wat je zou willen lezen, wat je wilt zien en waar je graag over nadenkt. Maak het concreet en ga ermee aan het werk. Schrijf artikelen, kruip in de huid van je lezer en schrijf vooral ook voor jezelf (omdat het ook zo leuk is, toch?)

Derde stap. Hou een visie vast. Je hebt vast een idee voor je website, een visie. Probeer deze concreet te verwoorden. Houd dat principe dan ook vast. Probeer niet met alle winden meet te waaien. Je krijgt te horen “dit is niet goed”, “je zou dat eens moeten veranderen”.

Blijf trouw aan je principes, maar hou dan ook vol. Laat je niet door de eerste nederlaag gelijk stoppen.

Een jaar steken in een website zou genoeg moeten zijn om een geweldige en succesvolle website op te zetten. Deze drie principes als basis maken je website een sterke factor. Werk twee uurtjes per dag aan die website en hou vol! Keep going.

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

1 reactie

  1. Michel schreef:

    Bedankt voor de complimenten in het bericht hierboven. Ik ben het eens met de punten, maar heb nog wel een aanvulling.

    Er zijn maar weinig webloggers met autoriteit, omdat iedereen tenslotte kan bloggen. Volgens mij moet je daarom altijd aan 1 van deze 2 eisen voldoen: schrijven uit praktijkervaring of schrijven uit gedegen onderzoek.

    Ik vind het fijn als ik merk dat een auteur aandacht gestoken heeft in het onderwerp waarover hij schrijft. Bijvoorbeeld door een kort stukje bronnenonderzoek, of geschiedenis over het onderwerp. Dat is voor mij een teken dat het een schrijver is die weet waar hij het over heeft.

    Dit geldt natuurlijk niet voor de lifeblogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *