Geld verdienen met een website: verkoop je eigen product!

Een van de manieren om geld te verdienen met je website is door het gaan aanbieden van je eigen product. Er zijn verschillende opties.

Verkoop een ebook

De eerste optie is het maken van een ebook en deze verkopen op je eigen website. In Nederland wordt dit nog niet veel gedaan, maar dat betekent niet dat het niet kan werken. Wanneer je door je eigen website laat zien dat je verstand van zaken hebt, kan het goed mogelijk zijn om je ebook te verkopen aangezien je al een vaste schare met bezoekers hebt die de artikelen op je website hoog achten. Een ebook kan een goede aanvulling zijn en een logisch vervolg op datgene wat je aanbiedt aan content op je website.

Een membership site

De tweede optie die in het Engels al veel voorkomt, maar in Nederland nog weinig tot niet te zien is is de zogenaamde ‘membership site’. Bij een dergelijke site leer je bijvoorbeeld in drie maanden je site te voorzien van de beste SEO trucs. Dit kost je meestal wel een fors bedrag, maar als het goed is krijg je daar veel voor terug. Wat een dergelijke site eigenlijk doet is op een gestructureerde manier aanbieden van content die ook wel gratis te vinden is, maar waar je normaal gesproken naar moet zoeken als naar een speld in een hooiberg. Door mensen ergens lid van te maken en ergens naar toe te laten werken geef je ze een stuk structuur die goed kan werken.

Expertise verkopen

Een derde mogelijkheid is om je expertise aan bedrijven te verkopen. Wanneer je ervaring hebt in SEO, kun je dat bij bedrijven prima toepassen, evenals workshops over bijvoorbeeld Joomla. Je huurt een ruimte af en je laat een groepje studenten ergens samenkomen. Na een sessie van een paar uur, een paar dagen, of een paar weken lang een dag per week, zijn de studenten experts. Bedrijven hebben vaak wel een budget voor dit soort zaken beschikbaar en willen in goede experts investeren om van te leren.

Een boek uitgeven

Een ander idee is om in plaats van een ebook, een echt boek uit te gaan geven. Wanneer je op je blog laat zien dat je talent hebt om goede verhalen te schrijven is een uitgever misschien ook geïnteresseerd om hier een boek van te maken. Ondanks het internet worden er dagelijks nog heel veel boeken verkocht waarmee je je geld wel kunt verdienen.

De toekomst

Al deze suggesties hebben hun voor- en nadelen. De ene manier is al meer bekend in Nederland als de andere manier, maar feit is wel dat de toekomst waarschijnlijk zal zijn dat je voor goede kennis van zaken of producten moet gaan betalen. Wanneer je op een goede en effectieve manier aan anderen kunt duidelijk maken hoe ze iets moeten doen of moeten maken is hier wel degelijk geld in te verdienen.

Wat vind jij?

Wat zie jij als een goede manier om geld te verdienen met je eigen product, in combinatie met je website?

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

1 reactie

  1. farzad schreef:

    Ik vind dat je kort en krachtig heel goed hebt duidelijk gemaakt hoe je geld kunt verdienen, je hebt meer gezegd dan dat er staat. -> Heb vertrouwen in jezelf, ieder mens heeft creativiteit in zich om iets te delen wat de wereld profijt aan hebt. Dankjewel galactische Familie.

    Hartgroet
    Farzad Ghaffari

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *