Frank Boon

In het rijtje met onderwijsprofessionals is Frank misschien een wat vreemde eend in de bijt. Hij is een onderwijsprofessional in de breedste zin van het woord en ook daar wil ik graag ruimte voor maken op mijn blog. Hij inspireert en doceert aan andere professionals die hun passie willen volgen.

Misschien is dat wel een pracht uitdaging als we het hebben over werken met leerlingen, op zoek naar ieders passie.

Frank Boon

Frank Boon

Follow your passion… Wat is jouw passie en hoe geef jij dat vorm?

Mijn passie is om het maximale uit iemand te halen door trainingen te ontwerpen die niet alleen super effectief zijn, maar ook nog een super inspirerend en inzichtgevend.

Passie, is dat niet een erg uitgekauwd woord?

Het wordt inderdaad veel gebruikt. Maar dat geeft waarschijnlijk aan hoe belangrijk mensen het vinden. De voordelen liegen er namelijk niet om.

Je krijgt meer inspiratie, meer motivatie, weet beter welke stappen je moet nemen, wordt 33% productiever, voelt je tevredener, en ervaart minder stress.

“Dus hoe je het ook noemt ‘passie’, ‘purpose’, ‘missie’, het blijft ontzettend handig om te weten wat dat voor jou is…”

Je ziet ook langzaam tegenbewegingen ontstaan dat passie ‘onzin’ is en dat je ‘geen passie hoeft te hebben’ enzovoort. In mijn optiek ontstaat die tegenbeweging alleen maar als iemand het zelf niet kan vinden. En juist daarom wil ik het zo makkelijk mogelijk maken. Ik denk namelijk dat IEDEREEN het kan vinden. Je moet alleen de juiste vragen stellen en de juiste verbindingen kunnen leggen.

Hoe ziet jouw leven er in de dagelijkse praktijk uit?

In de omslag van werknemer naar ondernemer moest ik wel even wennen. Mijn agenda werd altijd bepaald door mijn werkgever. Nu was ik mijn eigen werkgever! 🙂

En als ondernemer zijn er een heleboel zaken waar je aandacht aan kan (en soms moet) besteden. Voor mij hielp het daarom om een weekritmiek op te zetten. Elke dag staat in het teken van een bepaald thema.

Zo is maandag ‘afspraakloze dag’. Alleen die dag besteed ik aan kleine klusjes en het beantwoorden van email.

Dinsdag is ‘schrijf-dag’. Dat betekent dat ik artikelen schrijft, posts maak voor social media, of video’s opneem voor online trainingen.

Woensdag is ‘follow-up’ dag. Dat betekent dat ik coachingsafspraken heb met deelnemers of doorbraak-sessies heb met mensen die graag willen deelnemen.

Donderdag is ‘voorbereidingsdag’. Hier bereik ik me voor op de training van de volgende dag en werk ik bepaalde dingen uit.

Vrijdag is dus ’training-dag’.

Zaterdag is sport dag en zondag is reflectie-dag.

“Zo heeft elke dag een bepaalde invulling. Dat geeft me rust omdat ik weet dat ik aan alles wat ik belangrijk vind, aandacht geef”

De avonden hebben zo ook z’n eigen thema. Zo heb ik een ‘lees-avond’, een ‘dans-avond’, een ‘quality time met vrienden-avond’, en één avond waarop ik mag werken 🙂

En elke ochtend besteed ik zo’n 1,5 uur aan de dingen die ik het allerbelangrijkste vind. Namelijk m’n lijf. Aangezien het lijf van grote invloed is op hoe je je voelt, begin ik de dag hiermee. Zodat er niks tussen kan komen. Zo fitness ik, loop ik hard, mediteer ik, ontbijt ik gezond (en mindful), douche ik ijskoud, en doe ik een dagstart met mezelf. Pas dan komt de telefoon en computer te voorschijn 🙂

Waar krijg jij energie van en wat zuigt jou juist leeg?

Ik krijg superveel energie van grote groepen mensen inspireren. Hoe groter de groep, hoe meer ik in m’n element ben.

Wat me leegzuigt zijn mensen die continu ‘excuusjes’ blijven zoeken waarom iets niet zou lukken of waarom ze iets niet zouden doen. Mijn stelling is ‘Forget all the reasons why it won’t work, and believe the ONE reason why it will’

Heb jij een groot voorbeeld en waarom is hij zo aansprekend voor je?

Ja. Tony Robbins. Hij is een groot voorbeeld van wat er mogelijk is met energie, dankbaarheid en tomeloze inzet om de wereld een stukje mooier te maken. Hij laat zien wat er mogelijk is als je lef toont.

Ik vind het zelf de grootste spreker ter aarde op dit moment qua personal development. Hoe hij mensen kan inspireren is echt van een ander niveau.

Wat is de ultieme tip om morgen mee te beginnen?

Ga eens stilzitten. Doe je ogen dicht. En stel jezelf maar één vraag.

“Wat ga ik doen om de wereld vandaag een stukje mooier te maken?”

Je kunt meer over Frank en zijn programma lezen op followyourpassion.nl

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *