Bajabikes, toeristen op een leuke, veilige, sportieve en ontspannen manier de stad te laten zien in 3 uur in hun eigen taal. Aan het woord is Amanda Schellius, verantwoordelijk voor de klantenservice en de operationele werkzaamheden. Ik stelde haar een aantal vragen over Bajabikes en het fijne van fietsen in de grote stad.

Wij geloven in leuke fietstours, ontspannend en met een gids die te verstaan is. Gewoon een leuke ochtend in een stad, de stad leren kennen op de fiets. Het is geen rocket science maar het moet wel goed geregeld zijn.
Dat ze leuk zijn weten we omdat we ze zelf selecteren. Dat onderscheidt ons.
We doen niet aan boekingskosten, annuleringskosten of andere toeslagen.
Evenmin geloven we in een gigantisch aanbod van 5.000 steden met 20.000 producten, die nog nooit iemand getest heeft.

Barcelona Fietsen Baja Bikes

Barcelona Fietsen Baja Bikes

Fietsen door grote steden is dat niet gevaarlijk?

Fietsen door grote steden is zeker niet gevaarlijk. Wij fietsen met ervaren gidsen en fietsen via een veilige route. Ik heb zelf in grote steden als Barcelona, New York en Madrid gefietst. Ik vond het zeker niet eng, andere klanten ook niet. De gids is een echte local en weet waar hij wel en niet kan fietsen en kiest altijd de juiste route.

Zoals je misschien weet kom ik graag in Antwerpen. Waarom zou je in Antwerpen gaan fietsen?

De fiets is in Antwerpen het ultieme vervoersmiddel om je te verplaatsen over korte afstanden. Antwerpen is een hele mooie stad en zeker ook toegangelijk voor fietsers. Een stad per fiets ontdekken is de manier! Je ziet zo veel meer dan te voet.

Wat kom je tegen als je door deze stad fietst?

Tijdens deze rondleiding van 2 uur fiets je met de persoonlijke gids langs de hoogtepunten in het Antwerpse centrum, zoals het Steen, de Kathedraal en het MAS.

Fietsen in Antwerpen

Fietsen in Antwerpen

Samen met je eigen groep verken je uitvoerig het mooie historische hart van de stad en fietsen we door de bruisende oude havenwijk aan het Eilandje en door de diamantwijk rond het Centraal Station. Deze rondleiding is ideaal voor een eerste kennismaking met de stad, of gewoon voor mensen die de highlights van Antwerpen allemaal willen bezoeken.

Hoe werkt het eigenlijk met dat fietsen?

We verzamelen bij ons meeting point, vervolgens krijgt iedereen een fiets en wordt het zadel op de juiste maat gezet. De gids stelt zich netjes voor en vervolgens gaan we gezellig fietsen.

Wat is het grootste avontuur dat je zelf hebt meegemaakt tijdens zo’n fietstour?

Ik denk toch wel het fietsen door Central Park in New York. Fietsen door Central Park is op zich al een avontuur, maar tijdens het fietsen, reden we ineens midden door een filmset. Dit was toch wel vet om te zien en echt New Yorks!

Baja Bikes Brooklyn

Baja Bikes Brooklyn

Tenslotte, Wat is volgens jou de ultieme fietsstad en waarom?

Ik denk toch wel Amsterdam. Je ziet echt overal fietsen, de locals, maar ook de toeristen, alles door elkaar. Heerlijk om te zien!

Bajabikes.eu
facebook.com/Bajabikes.bcn/
instagram.com/bajabikes

Wil of heb jij ook een website?

  • Krijg elke dinsdag tips en ideeën voor je website
  • Ontvang het ‘Het Complete Blog Ideeën boek‘ helemaal voor niks
  • Iedere week een update van nieuwe artikelen op mijn website

Meld je ook aan!