Je eigen website, meer dan een online CV.

Je kunt je eigen website gaan maken en deze gebruiken om alles wat je kent en weet te etaleren, zeg maar als een soort Curriculum Vitae (CV). Als je dan ergens solliciteert of iemand meer over jezelf wilt laten weten dan kun je diegene doorsturen naar je eigen website.

Maar een website over jezelf is meer dan een online CV. Je hebt meer mogelijkheden, maar let ook op de onmogelijkheden. In dit artikel wil ik je informeren over de vraag hoe je een goede persoonlijke website opstart.

Een domeinnaam vinden

De eerste stap die je moet nemen is het zoeken van een goede domeinnaam. Dit is belangrijk omdat het over jezelf moet gaan. In eerste instantie zou je kunnen kiezen voor je achternaam als domeinnaam, maar in dit geval zul je een heel bijzondere achternaam moeten hebben wil je de domeinnaam nog vast kunnen leggen.

Wanneer je achternaam als .nl domein al geregistreerd is kun je kiezen voor een andere extentie zoals .eu of .tk. Ook kun je je voornaam en achternaam koppelen, eventueel met een tussenstreepje. Voorbeelden: hans-de-wit.nl of timjacobs.nl. De kans is al groter dat deze naam vrij is.

Mocht dit ook nog niet werken dan zul je nog breder moeten zoeken door bijvoorbeeld je woonplaats te koppelen aan je naam, of je geboortejaar. Dan krijg je bijvoorbeeld domeinnamen als hansdewitte-goes.nl of joopvandijk1973.nl.

Of die laatste opties te overwegen zijn moet je voor jezelf bepalen, want de domeinnaam wordt minder makkelijk onthouden natuurlijk. Maar voor zoekmachines moet je het niet laten. Een persoonlijke website is daarvoor wat minder relevant, tenzij je de website wil gaan exploiteren

Een website maken van enkele pagina’s

Een persoonlijke website bevat niet meer dan enkele pagina’s. Je moet dan denken aan een homepagina waarop je kort een overzicht geeft van de website en van jezelf. Vervolgens is er een uitgebreide CV pagina. Een aparte pagina waar alles te vinden is over jezelf zoals in een goede CV ook te vinden is.

Als derde kun je een contactpagina toevoegen waarop niet alleen een emailadres en een telefoonnummer te vinden is, maar ook links naar je Hyves en Linkedin pagina, je Twitteraccount en een onlineformulier die mensen kunnen invullen zodat ze je email niet eens hoeven te gebruiken.

Je kunt overwegen om een fotopagina toe te voegen en eventueel een pagina met een blog, waarbij je vertelt over alles wat je zelf meemaakt. Die laatste twee hoeven natuurlijk geen onderdeel uit te maken van je website. Een blogpagina kun je bijvoorbeeld gebruiken wanneer je een eigen product aan te bieden hebt en je daar op regelmatige basis daarover kunt vertellen. Dat biedt in dat geval een meerwaarde, maar wellicht is het beter om dat los van je persoonlijke website als marketing techniek te gebruiken.

Zoekmachines onthouden alles

Je kunt er vanuit gaan dat potentiële werkgevers of andere geïnteresseerden via een zoekmachine jouw persoonlijke website gaan opzoeken. Dat is niet erg natuurlijk, maar alles wat er op staat is vindbaar, ook zaken die er in het verleden opstonden en er afgehaald zijn, staan vaak nog ergens in een zoekmachine.

Heb je bijvoorbeeld een negatief stukje op je webpagina geschreven over je vorige werkgever, en je hebt dat er later weer afgehaald om te kunnen solliciteren dan kan een nieuwe werkgever in de geschiedenis van je website duiken en daar het negatieve stukje weer terugvinden.
Overigens doen maar weinig werkgevers dit tot nu toe, maar de kans wordt steeds groter dat iemand het gaat doen. Hou dus rekening met dit feit.

De kracht van een online CV

Je kunt linken naar sociale websites waar je een profiel hebt staan, je kunt formulieren toevoegen en daardoor makkelijker communiceren met anderen. Je kunt interactieve onderdelen aan je website toevoegen. Je kunt anderen (de hele wereld als het moet) op de hoogte brengen van je kennis en kunde, kortom meer mogelijkheden dan een gewone CV.

Daarnaast is het up to date houden van een persoonlijke webpagina veel gemakkelijker en je laat toekomstige werkgevers, klanten en anderen dus altijd op de hoogte zijn van je eigen ontwikkeling.

Kortom een persoonlijke webpagina heeft de toekomst. Ga er mee aan de slag en probeer een goede domeinnaam vast te leggen voor het te laat is.

Wil je leren hoe je een website moet maken?

Binnenkort begint de cursus ‘Website Maken’ van HTML-site.

Schrijf je nu vast in als geïnteresseerde en wordt direct op de hoogte gesteld als de cursus van start gaat!










Naam:

Email:



Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *