Een inzicht over bloggen

Wanneer je een blog hebt dan herken je vast wat ik vandaag ga schrijven. Namelijk waarover moet je bloggen? Dat zijn dingen waar ik me mateloos in kan laten gaan om daar over na te denken.

Dan krijg ik weer een of ander lumineus idee en besluit ik daar een blog over te beginnen. Onlangs bedacht ik me dat ik mijn woonplaats een prima vakantieplekje vind en dus besloot ik een Instagram account te openen en een bijbehorende website met de naam visityerseke.

Nee dat hoef je nu niet op te zoeken want ik ben er alweer klaar mee, het waarom vertel ik je in deze blog.

Bloggen van meneersimmering, screenshot

Eerdere versie van de blog van meneer simmering

Bloggen wordt minder leuk

Ik doe mijn best, vlieg er enthousiast in en na een paar dagen merk ik dat ik het toch niet zo leuk vind om alleen maar te schrijven over dit specifieke onderwerp. Blijkbaar heb ik meer afwisseling nodig en ineens krijg ik dan weer inspiratie voor andere dingen.

Een zelfde soort route heb ik afgelegd over onderwerpen als ‘non-fictie’- boeken, mannencadeautjes, bloggen over bloggen, travelblogs en wat al niet meer. Steeds weer kom ik na enkele dagen of weken tot de conclusie dat het niet gaat en dan stop ik er weer mee. Vervolgens verander ik wat dingen, gooi ik artikelen weg en ben ik weer een hoop tijd kwijt en een kleine frustratie rijker.

Nu zit er veel in mijn hoofd, maar af en toe vraag ik anderen ook wel om raad. Om mee te denken zodat mijn gedachten weer wat orde krijgen. Iemand geeft dan aan welke artikelen op deze blog wel en welke artikelen minder aanspreken.

Feedback van een ander

Blijkbaar heb je dat nodig als blogger om af en toe wat gerichte feedback te krijgen.

Zo realiseerde ik me vandaag dat ik wel erg blijf hangen aan een aantal specifieke artikelen (die veel bezoekers trekken, dat dan weer wel), maar waar ik nu niet meer gelukkig van wordt. Deze artikelen staan nog wel op deze blog, maar daar zal ik niet meer over schrijven.

Waarover dan wel, wat is nu het inzicht dat ik kreeg. Dat het, als je het leuk vindt om te bloggen, niet zoveel uitmaakt waar je over schrijft. Het gaat op deze blog over mij en de dingen die ik leuk vind!

Bloggen over wat mij boeit

Zo kan het dus zijn dat ik de ene dag schrijf over Zeeland en de andere dag over een boek wat ik lees. Ik schrijf over bloggen, over een vakantie in Luxemburg of over het maken van een nieuwsbrief. Ik kan een artikel zoals dit schrijven, over wat ik denk en ervaar en ik kan iets schrijven over wat me boeit op televisie.

Dat is aan de ene kant ingewikkeld, maar aan de andere kant, is dat niet wat bloggen is? Een soort dagboek waarmee je anderen hoopt te inspireren om vragen op te roepen, te prikkelen of tot actie aan te zetten?

Dus nu maar eens kijken of dit dan gaat werken. Gewoon schrijven over zaken die het leven leuker en aangenamer maken. Over mijn leven als ondernemende man!

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *