Een editor voor HTML en CSS code

editor voor html en css

Wanneer je aan de slag wilt gaan met het schrijven van code voor een website, HTML, CSS en JavaScript dan kun je werken met teksteditor voor de Mac of Kladblok voor Windows. Echter, de mogelijkheden hiervoor zijn natuurlijk redelijk beperkt.

Zo heb je in kladblok geen regelnummers, kun je lastig inspringen, heb je geen auto-functies om een html document op te zetten enzovoort.

Je zult, als je wat meer code wilt gaan maken, gebruik willen gaan maken van een code editor. Een programma waarmee je HTML en CSS codes automatisch, makkelijk toevoegt.

In een artikel wat ik in 2007 schreef benoemde ik al programma’s als BBEdit, HTMLkit en Adobe Dreamweaver. Al deze programma’s bestaan nog. HTMLkit is niet echt meer veranderd sinds die tijd. BBEdit is inmiddels bij versie 12 en Dreamweaver is nog steeds redelijk duur.

Al kun je die laatste vaak wel via studentenlicenties veel goedkoper krijgen.

Een goede, eenvoudige editor is Brackets. Een open-source website editor met alle functies die je nodig hebt, beschikbaar voor Mac en Windows en het mooiste van alles, het is gratis.

Brackets kun je eenvoudig downloaden via de website brackets.io

Een andere editor is Atom. Deze kun je vinden op Atom.io
Gratis te verkrijgen, beschikbaar voor Mac OSX.

~

html en css voor beginnersWil jij ook leren hoe je je eigen website kunt maken?

Wil jij tips en tricks om zo goed mogelijk zelf met alles aan de slag te kunnen?
Meld je hieronder aan voor de HTML-site nieuwsbrief en krijg elke week handige tips om een website te bouwen.
En je ontvangt meteen mijn GRATIS ebook HTML & CSS voor Beginners.

1 reactie

  1. 18 juni 2021

    […] De teksteditor is wat beperkt, zeker als je grote en uitgebreide bestanden en websites wilt gaan maken. Kies in dat geval voor een HTML editor zoals Brackets of Atom […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.