Een eboek schrijven?

Wanneer je met je website al een tijdje bezig bent is het een goede stap om een eboek te gaan schrijven. Je kunt je website dan als basis gebruiken voor de inhoud van je eboek. Een eboek is een interessante manier om een klein inkomen te genereren in plaats van, of naast advertenties. Hoe pak je dat nu eigenlijk aan, een eboek schrijven?

Het voordeel van een eboek

Het voordeel van een eboek is dat je bijvoorbeeld zo vaak als je wilt een update kunt doen. Je kunt er links in verwerken. Ook kun je afbeeldingen makkelijk plaatsen en er is zelfs de mogelijkheid om video’s te verwerken in een eboek. Kortom, je hebt meer mogelijkheden dan met een gewoon papieren boek. Tegenwoordig gaan meer mensen eboeken lezen, dit is een enorme markt in opkomst.

Daarnaast is het grote voordeel dat de prijs veel lager kan liggen dan die van een papieren boek. Simpelweg omdat je het boek alleen maar hoeft te schrijven en niet te drukken.

Het onderwerp

Wanneer je aan de slag gaat met het schrijven van een eboek dan moet je duidelijkheid hebben over het onderwerp. Je moet precies weten hoe je dit onderwerp wilt onderverdelen in subonderwerpen. Als je gaat brainstormen dan bedenk je eerst alles wat maar enigszins met het onderwerp te maken heeft, vervolgens ga je onderwerpen samenvoegen en tenslotte ga je de belangrijkste onderwerpen op een logische volgorde zetten.

De uitwerking

Als je aan de slag gaat met schrijven dan is het belangrijk om daar de tijd voor te nemen en deze tijd ook te plannen. Geef aan anderen duidelijk aan dat je aan het werk bent en zonder je op dat moment ook af. Ga echt een vastgestelde periode aan de slag en geef aan anderen ook aan dat je niet gestoord wilt worden.

Zorg dat alles ook startklaar is om direct aan het werk te kunnen. Het is overigens handiger om iedere dag even aan het werk te zijn met je eboek, dan dat je drie dagen achter elkaar van tien uur maakt om je eboek te schrijven.

Van concept naar eboek

Als je concept klaar is, dan is het belangrijk dat je het eboek laat lezen door anderen. Het liefst aan mensen die je ook durven te wijzen op je fouten en die niet klakkeloos zeggen dat ‘alles goed’ is. Vervolgens ga je alles nog een keer doorlopen en ga je afbeeldingen enzovoort toevoegen. Er zijn eboeken waar je goed video’s bij kunt maken, al dan niet via een link. dit wordt het moment om dit te gaan doen, de resultaten verwerk je nu nog in het concept eboek.

Formaten

Vervolgens kun je het eboek opslaan. Tegenwoordig kun je in Microsoft Word opties kiezen zoals opslaan in .pdf en .epub. Beide formaten zijn goed bruikbaar op ereaders en computers. Ik kies er eenvoudig voor om eboeken als .pdf af te leveren. Met het epub formaat heb je de mogelijkheid om wat meer aan beveiliging te doen. De keuze is aan jezelf, kies er in ieder geval niet voor om een eboek aan te leveren als .doc!

Een eboek

Enige tijd geleden heb ik een eboek geschreven over het schrijven van een eboek. In dit eboek worden bovenstaande onderdelen nog eens uitgebreid en stap voor stap behandeld. Dit eboek is te bestellen in de webshop van html-site.

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *