Onlangs vroeg iemand aan me of dat nu zinvol is, een coach.

Natuurlijk kan ik dan niet ontkennend antwoorden, maar om je duidelijk te maken waarom een coach nodig is wil ik je graag mijn verhaal vertellen.

Ik had namelijk ook een coach nodig en heb daar veel aan gehad. Met name omdat ik vast zat in mijn werk. En daar kwam ik alleen niet meer uit.

Stel je voor, in 2014 werkte ik 14 jaar op dezelfde school. Als ik mijn lessen gaf dan had ik niet meer de voldoening die je zou moeten hebben.

Bore out

Was ik overspannen, nee, maar het voelde alsof ik dat wel was. Burn out. Nou nee, dat was het zeker niet, maar wat dan wel?

Toen ik een artikel las over bore-out, herkende ik ineens heel veel! Niet meer uitgedaagd worden, niet meer het gevoel hebben dat je ‘s ochtends zin hebt om aan het werk te gaan.

Dat was voor mij het breekpunt. Ik besloot zelf aan de slag te gaan met het vragen om een coach. Met name omdat ik het effect had gezien bij een collega.

Ik vroeg om die reden om dezelfde coach als mijn collega.

Een coachingstraject

Een betere keuze heb ik niet kunnen maken. Vanaf het eerste moment werd ik aan het werk gezet. Geconfronteerd met mezelf. Een aanpak die bij me paste, met iemand waar ik me goed bij voelde.

Na het coachingstraject besloot ik een opleiding te gaan volgen en ik besloot om verder te kijken, naar een andere baan.

Eind 2015 werd ik Ambulant dienstverlener en was ik op weg om mijn Master Special education needs te halen.

Inmiddels voel ik me als een vis in het water. Ben ik Master of Education, en heb ik als vervolg besloten om een opleiding coach te gaan volgen.

Om meteen ideeën om te zetten in daden heb ik besloten een website te maken om te schrijven over mijn coachingsperikelen.

De vraag of een coach nodig is, kan ik volmondig met JA beantwoorden.

Ten eerste omdat ik er zelf baat bij heb gehad en omdat ik om me heen heb gezien dat anderen er baat bij hebben.

Een coach kan je helpen om je eigen pad helderder te krijgen. Om ervoor te zorgen dat je antwoorden vindt op je eigen vragen. De coach helpt je om de juiste vragen te stellen en om deze vragen te structureren en te duiden.

Zeker in het onderwijs, waar werkdruk hoog is en waar veel mensen afbranden of zoeken naar een nieuwe stap en nieuw elan wil ik coachen. Mensen verder helpen en ze laten zien dat er meer mogelijkheden zijn dan alleen die ze zelf zien.

Coaching in het onderwijs

Ik richt me op mensen in het onderwijs. Ik kies voor een specifieke doelgroep. Met name omdat ik hierin het meeste thuis ben.

Omdat ik begin heb ik besloten om mijn coaching gratis aan te bieden. Dus mocht je het even niet meer weten, trek de stoute schoenen aan en stuur me een mail en we leggen contact!

Wil of heb jij ook een website?

  • Krijg elke dinsdag tips en ideeën voor je website
  • Ontvang het ‘Het Complete Blog Ideeën boek‘ helemaal voor niks
  • Iedere week een update van nieuwe artikelen op mijn website

Meld je ook aan!