Een autoblog starten (idee voor een website #1)

Begin een blog over Auto's
Begin een blog over Auto's

Vandaag zag ik een advertentie voorbij komen om een proefrit te maken in een nieuwe Volvo. Grappig was dat je er dus een reis mee kunt winnen, maar dat even terzijde. Het bracht me op het idee van een autoblog.

Het leuke met nieuwe auto’s is dat je er proefritten in mag maken. Dat is natuurlijk helemaal gratis. Je zou er dus iedere week een kunnen gaan bekijken. Maak dan aan de hand van een proefrit een artikel, video of iets dergelijks.

Kies je eigen unieke invalshoek

Natuurlijk zijn er professionele sites zoals Autoweek die tot in den treure schrijven over auto’s. De kunst is dus om je eigen invalshoek te kiezen. Iemand die dit op een goede manier doet is B4Men, een blog over meer dan alleen maar auto’s, maar ik lees dit soort blogs graag!

Auto Blog van B4men

Auto Blog van B4men

Zo zou je kunnen kiezen om een autoblog te maken over een bepaald merk, maar dat beperkt misschien een beetje teveel. Er zijn ook mogelijkheden om een bepaald genre auto’s te kiezen om een blog over te maken, denk aan SUV’s, kleine kekke wagentjes of gezinswagens.

Invalshoek kan ook zijn dat je een iets ludieke manier kiest om je autoblog te vullen met content. Video is niet meer weg te denken voor een beetje blog. Wellicht heb je kinderen en ga je alle auto’s samen met je kinderen testen. Op die manier heb je een originele insteek die zeker mensen die zelf kinderen hebben inspireert.

Andere mogelijkheid is om de zuinigheid van de auto’s die je proef rijdt te testen. Wat is het verbruik wat er voorgehouden wordt en wat is het daadwerkelijke verbruik.

Al met al is de autoindustrie een plek waarmee je flink aan de slag kunt gaan als het gaat om het maken van een website. Artikelen schrijven, foto’s nemen, video’s maken, het kan allemaal.

Wel is het zaak om er eerlijk over te zijn en aan de garage in kwestie te melden dat je niet alleen een proefrit maakt om te kijken of je de auto wilt kopen, maar ook of je foto’s online mag plaatsen en een review op je eigen website mag zetten.

Zoekwoorden en aantallen

Per maand zoeken er ongeveer 600 mensen specifiek op Auto blog, waarbij er 1,3 miljoen resultaten zijn. Maar in dit verband is het veel interessanter om gebruik te maken van long tail keywords. Woorden die specifiek gezocht worden zoals een automerk of een specifiek model. Als je bijvoorbeeld een Ford Mustang mag reviewen dan zijn er op dit woord al 40.500 (Ford Mustang) zoekacties per maand.

Het verdienmodel van een autoblog

Een verdienmodel is er ook wel te bedenken bij een dergelijke website. Bijvoorbeeld wanneer je wat groter wordt en je wordt gevraagd om een betaalde proefrit te maken. Aan de andere kant, een beetje liefhebber van een auto wordt al blij als hij of zij mag rondrijden in de auto van zijn/haar dromen?

En daarbij zijn er best al bloggers die een weekend met een auto op stap mochten naar een leuke stad. Alleen maar om de auto te promoten. Daar kun je best mee wegkomen lijkt me!

De komende tijd zal ik elke dag een idee voor een website, een niche, plaatsen. Wil je op de hoogte gehouden worden, meld je dan hieronder aan en krijg de meest recente onderwerpen en ideeën in je mailbox.
Dit artikel is geüpdatet op 8 juni 2022

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

11 reacties

 1. Leuk geschreven, als ik er nu zo over nadenk is het helemaal geen slecht idee. Een echte autoliefhebber vind het alleen al heerlijk om in die ene auto te rijden. Wanneer je dan inderdaad een leuke website met een goede vermakelijke blog hebt, krijg je inderdaad kansen die je anders misschien niet zou krijgen zoals een weekend in een super mooie luxe auto rijden om te promoten.

 2. Negeso schreef:

  Leuke tips, bedankt voor het delen.

 3. Autoroadshow schreef:

  Zoals hierboven al geschreven, is het echt slim om hierover te gaan bloggen. Als je passie toch al bij auto’s ligt, is het natuurlijk leuk om er over te schrijven. Zeker als je misschien wel een keer een weekend een (droom) auto mag uitproberen 😉

 4. Surya schreef:

  Ten eerste complimenten naar de mooie blog.
  Ten tweede ben je ooit ingehuurd om een blog voor iemand op te richten?

 5. Leuk idee om te bloggen over auto’s. Je passie kunnen delen kan een echte uitlaatklep zijn. Schrijven over de perfecte stadswagens kan handig zijn voor mensen die er naar op zoek zijn!

 6. Limobob schreef:

  Ik ga ook maar eens bloggen over Limousines. Toch rustig nu bij dus kan best wat tijd vrijmaken voor wat blog en vlog berichten over limousines. Dank voor de inspiratie om hier nu mee aan de slag te gaan!

 7. verkoopjeautoaanons schreef:

  Zeker geen slecht idee, ook omdat mensen juist opzoek zijn naar betrouwbare reviews van interessante auto’s. Wellicht dat ik overstap naar het starten van een auto blog. Bedankt voor het delen!

 1. 14 september 2017

  […] schreef ik al een artikel over het opzetten van een autoblog, een travelblog. Ook gaf ik tips over 157 niches en al langer geleden gaf ik 100 onderwerpen voor […]

 2. 13 oktober 2021

  […] schreef ik al een artikel over het opzetten van een autoblog, een travelblog. Ook gaf ik tips over 157 niches en al langer geleden gaf ik 100 onderwerpen voor […]

 3. 24 april 2022

  […] Ga niet voor een dagboek lifestyle blog, maar ga voor bijvoorbeeld een mannenblog, een vrouwenblog, een autoblog, een creatief blog. Een blog met onderwerpen waar mensen naar zoeken. Ga voor een vrouwen blog vol […]

 4. 4 mei 2022

  […] Ga niet voor een dagboek lifestyle blog, maar ga voor bijvoorbeeld een mannenblog, een vrouwenblog, een autoblog, een creatief blog. Een blog met onderwerpen waar mensen naar zoeken. Ga voor een vrouwen blog vol […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *