Dedicated hosting voor beginners

webhosting dedicated serverWaarom is dedicated hosting eigenlijk zo’n succes binnen de webhosting wereld. Als je kijkt naar de kosten die het met zich meebrengt, van een honderd tot wel duizend euro per maand, vraag je je af of het dit geld wel waard is. Wat is dedicated webhosting eigenlijk precies?

Een complete webserver, die gehuurd wordt door een enkele klant van een webhosting provider, daarmee heb je dedicated webhosting. In feite heb je twee manieren. Virtual dedicated en co-location dedicated webhosting.

Virtual dedicated hosting

Een virtual dedicated hosting pakket deelt als het ware de bronnen van een webserver computer met andere klanten van de webhosting provider. Je krijgt niet de hele computer tot je beschikking in deze virtual dedicated hosting opzet.

Co-locating deelt enkele eigenschappen met dedicated webhosting. Bij dedicated webhosting wordt de web server computer als het ware alleen gehuurd door de klant, bij co-locating is de klant eigenaar van de betreffende computer. De webhosting plaatst de computer en verkoopt bandbreedte.

Real dedicated hosting

Bij Real dedicated web hosting wordt een enkele server verhuurt aan een enkele klant.

Dedicated web hosting is een goed optie voor bedrijven die veel verkeer genereren. De functionaliteiten van een website kunnen specifieke eisen stellen en die kun je eenvoudig en precies naar wens, regelen bij een ‘eigen’ server.

Voordelen van dedicated hosting

Maar er zijn meer voordelen.

Je hostingprovider zorgt voor alle zaken rond onderhoud, veiligheid en betrouwbaarheid van het systeem. Als je een server huurt en niet koopt dan mag je er vanuit gaan dat je je niet hoeft bezig te houden met het onderhoud van de hardware en de toegankelijkheid tot het internet.

Vervangingswerkzaamheden vallen dus onder de verantwoordelijkheid van de provider. En mocht er op dit gebied iets mis gaan dan zal er ook nog sprake zijn van een tegemoetkoming op de een of andere manier.

Je betaalt dus uiteindelijk enkel voor functionerende hardware en je hoeft niet te betalen voor reparaties en andere zaken.

Managed of unmanaged

Je kunt kiezen tussen ‘managed’ en ‘unmanaged’ niveaus van service.

Als je je niet prettig voelt bij het idee dat je alle technische expertise in huis moet hebben voor het managen van een webserver, dan kies je voor de optie ‘managed’. Je hebt dan toegang tot een controle systeem waarmee je alle taken kunt beheren. Je maakt gebruik van een gebruiksvriendelijke en overzichtelijk beheersysteem. Je hoeft geen kennis te hebben van commando’s en taken.

Heb je juist wel een behoorlijk technisch niveau, of vind je dat een uitdaging, kies dan voor de unmanaged oplossing. Je hebt dan ‘root’ toegang tot het systeem. Je kunt het systeem naar wens instellen, zelf kiezen voor de controlepanelen en zelf bepalen wat je wel en niet wilt.

Meer technische kennis, meer vrijheid

Natuurlijk brengt dit wel een grotere verantwoordelijkheid met zich mee op technisch gebied. Unmanaged dedicated hosting is aan te raden als je weet wat je doet en de meeste bewegingsvrijheid wilt hebben.

Managed of unmanaged dedicated webhosting maakt het dus gemakkelijker om support en aanbod op maat te bieden aan eventuele klanten of voor je eigen websites.

Ben je als webdeveloper aan het werk dan is het handig om een eigen server te hebben die je helemaal naar wens kunt inrichten. Je bent minder afhankelijk van het aanbod van een webhosting provider.

Een dedicated webserver kan betekenen dat je een betere webserver en een beter bedrijf kunt hebben, mits je met een goede wehhosting provider in zee gaat. Een hele uitdaging.

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *