Deadline bureau: “jouw schop onder de kont”

Marloes en Sanny van het deadlinebureau
Marloes en Sanny van het deadlinebureau

Sanny en Marloes zijn samen het deadline bureau. Ze helpen ondernemers hun werk niet meer uit te stellen maar daadwerkelijk te doen!

“We hadden eigenlijk zelf een Deadline Bureau nodig, dus zijn we het maar begonnen. Gewoon vanuit die verzuchting: “wat zou het fijn zijn als ik iemand had die me af en toe een schop onder mijn reet gaf”.”

Sanny en Marloes hebben elkaar ontmoet op een saaie netwerkborrel en kwamen er binnen vijf minuten achter dat ze allebei copywriter én fictie schrijver waren. “We hadden dezelfde ervaring: dat ons eigen (fictie)werk veel te vaak ondersneeuwde en uitgesteld werd.

We gingen samen koffie drinken en zo werd ons Deadline Bureau geboren: wij zijn jouw schop onder de kont, ook wel SOK genoemd.

Accountability, maar dan in een grappig jasje: telefoontjes van een vreemde die je aanhoort en aanspoort. En die mee kan denken over je creatieve proces en twijfelpunten, blokkades.”

Waarom hebben we het zo lastig met deadlines halen?

Niet iedereen heeft er last van: je hebt mensen die elke dag als de wekker gaat meteen hun bed uit springen en elke dag doen wat ze willen doen. Die zijn eigenlijk ontzettend irritant. 😛

De meeste mensen, vooral zzp’ers en creatievelingen, hebben toch moeite met een dagindeling, met zichzelf doelen stellen en die dan ook echt halen. Vooral als er geen baas of opdrachtgever is.

je hoeft alleen vandaag vol te houden. Probeer het, wees toegewijd, maar ook mild voor jezelf

Bij creatief werk is het soms ook lastig inschatten hoe lang je erover gaat doen: je maakt iets nieuws, dus heb je nog geen kader.

Twijfel of onzekerheden kun je dan maskeren door te gaan ‘researchen’, bestanden op te schonen, of ineens de was te gaan doen als je thuis werkt. En plots ben je dan weer maanden verder.

Hoe goed zij jullie zelf in het halen van deadlines?

Heel goed, voor een ander dan. 😛

Sinds we ons bureau zijn begonnen hangen er veel meer rode vlaggetjes aan uitstellen, dus dat is wel een bonus. Maar we zijn allebei meer dan tien jaar zzp-er en weten dus ook dat werk nooit geleidelijk komt, maar altijd óf teveel óf te weinig.

Het deadline bureau helpt deadlines te halen - Fotografie: Rem van den Bosch

Het deadline bureau helpt deadlines te halen – Fotografie: Rem van den Bosch

Je moet flexibel blijven en zien onszelf dus maar als een work in progress. We willen die romans echt af, dus dan is de logische conclusie: blokkeer elke dag twee, drie uur daarvoor. En schrijf. Ook al schrijf je onzin, je bent wel gaan zitten, hebt je droom geëerd. En je tijd niet weggegeven.

Maar dit consequent volhouden blijft lastig, ook voor ons.

We raakten geïnspireerd door de filosofie van de AA, de alcoholics anonymous: je hoeft alleen vandaag vol te houden. Probeer het, wees toegewijd, maar ook mild voor jezelf.

En morgen is er weer een nieuwe kans om bewust te kiezen om dingen wel of niet te doen. Zo ga je van ‘moeten’ naar ‘willen’. Een marathon door vele kleine stapjes.

Is uitstellen nou echt erg?

Nee, in theorie niet. We zijn slechts stofjes die even rond dwarrelen en daarna weer verdwijnen in oneindigheid. Maar als je consequent een droom aan het negeren of verwaarlozen bent, dan voel je wel een vorm van pijn. De pijn van het niet-doen, het niet-creëren. Dan kan een hardnekkige vicieuze cirkel worden.

Je bent onzeker of angstig om iets van jezelf geboren te laten worden. Daar tegen vechten en blijven twijfelen is stressvol en kost een hoop energie.

Begin vandaag aan het waarmaken van je droom

Met ons Deadline Bureau willen we mensen uitdagen en stimuleren om nieuwe dingen te creëren. En ook af te maken! Dat is pure voldoening en zorgt voor extra zelfvertrouwen. Zo laat je een deadline een lifeline zijn.

Er zijn vast nog meer goede plannen van jullie, welke?

We dromen van een deadline retreat, waar je je echt even terug kan trekken in de natuur, omringd door toffe kunst en mooie boeken, om te werken aan wat je nu werkelijk wilt neerzetten en achterlaten in de wereld.

deadline bureau - fotografie Rem van den Bosch

deadline bureau – fotografie Rem van den Bosch

We zijn bezig met een boek over ons bureau.

Marloes werkt aan een roman, Sanny zou graag spreker willen zijn en de wereld rondreizen met onze blijde deadline boodschap. En mensen te motiveren om anders na te denken over een betere balans tussen werken en leven.

Wat is jullie nummer 1 tip?

Begin vandaag aan het waarmaken van je droom: kies een beginactie, blok een half uurtje in je agenda en start.

Ga van denken naar doen, van droom naar daad. Zet jouw pionnetje een paar millimeter vooruit. Door honderd woorden te schrijven, dat telefoontje te plegen, desnoods alleen een nieuwe map aan te maken op je pc.

Geef jezelf kleine doelen en een blokjes tijd om het te doen.

In de sportschool begin je ook niet meteen met de zwaarste gewichten, klein is fijn!

En laat het vooral weten aan iemand dat je bent begonnen: vreemde ogen dwingen, belofte maakt schuld – al die spreekwoorden zijn waar.

Je kunt het zelf, maar mocht je hulp nodig hebben: outsource je zelfdiscipline en koop een deadline.

Praktische informatie

Sanny en Marloes zijn samen het Deadline bureau en helpen je door middel van de juiste vragen stellen om wel je deadlines te halen, wel op tijd klaar te zijn met een project en daarmee je dromen te verwezenlijken.

website deadlinebureau

website deadlinebureau

https://deadlinebureau.com/

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *