De valkuilen van gratis hosting

Wanneer je website op het internet moet komen te staan moet je gebruik gaan maken van webhosting. Web hosting is een sterk groeiende markt waarin veel geld wordt verdient, en waar bedrijven er dus veel aan gelegen is om jouw website te gaan hosten. De diensten van deze hosters varieren sterk, evenals de kosten die je moet maken. Er zijn zelfs hosters die je website gratis hosten. Er zijn voordelen aan gratis hosting, maar ook nadelen.

Winst maken door advertenties

Je kunt je in de eerste plaats afvragen hoe hostingbedrijven winst kunnen maken door hun diensten gratis aan te bieden. Dat doen ze door reclame te maken. Het probleem is echter dat deze reclame op jouw website komt te staan. De overgrote meerderheid van gratis hosters zal advertenties plaatsen en jij bent niet in staat om te bepalen wat er in de advertenties staat.

Dat kan betekenen dat er niet relevante advertenties verschijnen. Ook kunnen er popups gebruikt worden wat natuurlijk helemaal niet goed valt bij bezoekers.
Tenslotte kan er een verkapte vorm van adverteren worden gebruikt, namelijk jouw overhalen om toch te gaan betalen voor hosting en dat natuurlijk wel bij het betreffende hosting bedrijf.

Kwaliteit van gratis hosting

Je kunt natuurlijk niet verwachten dat de kwaliteit van hosting hetzelfde is als van betaalde hosting. Er zullen beperkingen gelegd worden in de grootte van je website, de ruimte en in de bandbreedte, wat betekent dat er geen grote aantallen bezoekers op je site kunnen komen, laat staan veel afbeeldingen of video content.

Grote aantallen bezoekers zullen met moeite behandeld worden en dat betekent dat gratis webhosts eigenlijk alleen maar op kleine websites zitten te wachten. Hoe meer bandbreedte, hoe meer het kost. Betaalde hosts zullen meer rekenen als er meer bandbreedte wordt verbruikt, maar meer van niets kan natuurlijk niet. Je website moet dus klein blijven.

Geen eigen website adres

Met betaalde hosting kun je je eigen website adres (URL) kiezen. Dit is vaak niet het geval met gratis hosting. Dit is bepaald niet handig als je website voor zakelijke doeleinden bedoeld is. FTP toegang is vaak beperkt met gratis hosting, dus je bent niet in staat om veranderingen aan te brengen als je wilt.

Voor eccommerce sites, winkels, is gratis webhosting zeker geen optie. Daarvoor biedt elke vorm van gratis hosting gewoon te weinig.

Voordeel van gratis hosting

Er zit natuurlijk een grot voordeel aan gratis hosting, het kost niets…. Meestal wordt het gebruikt door beginners en die stellen lage eisen. Het gaat om eenvoudige statische sites. Voor een persoonlijke site over familie of hobby is een gratis host voldoende. Wanneer je een bedrijf hebt dan is het natuurlijk geen optie om een gratis host te gebruiken.

Wil je meer weten over hosting, lees dan het artikel http://localhost:8888/website_hosting_voor_beginners.php

Bjorn

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *