De uitdaging: In 30 dagen een top website!

Vanaf vandaag ga ik dertig dagen met jou een uitdaging aan. Stel jezelf voor dat je nog helemaal niets hebt van een website en dat je deze wel wilt hebben. Een website die enorm goed bezocht gaat worden en die veel bezoekers krijgt.

Jij kunt schrijven over je eigen passie en je kunt aan de wereld laten zien wat je in huis hebt. Door hier dertig dagen mee aan de slag te gaan kom je zover dat je niet alleen een website hebt, niet alleen maar bezoekers hebt, maar dat je ook geld verdient met je website, dat je meer leert, meer weet en meer hebt.

Ik zie het al voor me, mensen die een website hebben en die op een dag tegen zichzelf zeggen; “Het was op die ene, niet eens zo warme zomerdag in juli, dat ik ben begonnen met deze website en kijk eens wat een succes dit geworden is.”

Praktische opdrachten voor een website

Ik ga je dus iedere dag een praktische opdracht geven. Een opdracht waarmee je korter of langer bezig bent en misschien heb je meer tijd nodig dan een dag, het maakt niet uit, probeer er dan in ieder geval op die dag mee bezig te zijn. Misschien is niet elke opdracht even logisch, probeer gewoon mee te doen, later wordt wel duidelijk wat het doel was…

Artikelen, video’s enzovoort

De ene keer zal het een korter artikel zijn, de andere keer een langer artikel. Wellicht een video, of een ander artikel wat ik je aanraad om te lezen. We zullen het zien, het is namelijk voor mij ook een uitdaging.

Ik ga er aan beginnen, doe je mee?

Het onderwerp voor je website

Als eerste opdracht, voor vandaag, is om na te denken over het onderwerp waar je website over moet gaan. Een paar tips die je kunnen helpen?
– Wat vind je leuk om te kijken op TV?
– Over welke onderwerpen lees je graag een boek?
– Waar krijg je een goed gevoel van als je erover nadenkt?
– Wat is je hobby?
– Waar praat je graag over met anderen?

Een simpel vel papier

Probeer uit deze vragen het onderwerp te filteren waar je website over zal gaan. Ga nog niet teveel nadenken over het al of niet slagen van je onderneming, Kies een onderwerp en schrijf dit dan op een vel papier. steek dit bij je en ga vandaag nadenken over dit onderwerp.

Als je vanavond gaat slapen, dan pak je het vel papier nog even, schrijft nog wat toevoegingen op dit vel en dan ga je slapen.

Doe mee!

Tenslotte de bijkomende opdracht. Beslis voor jezelf of je mee gaat doen met deze 30 dagen…

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

13 reacties

 1. Dirk Schoeters schreef:

  Ik wil graag meedoen, hoe kan ik registreren en hoe worden we op de hoogte gehouden?

  • Bjorn Simmering schreef:

   Je wordt op de hoogte gehouden via deze website en je hoeft je niet te registreren. Gewoon iedere dag even de website bezoeken 🙂
   Elke dag komt er een nieuw bericht met een nieuwe opdracht. Makkelijker kan niet, toch?

 2. Dick Hofman schreef:

  Goed idee Bjorn. Want als iemand "zelf" met een website aan de slag gaat is de overdosis aan informatie killing voor het enthousiasme. Door nu gedoseerd, in de juiste volgorde, die informatie over te dragen zal het tot betere resultaten leiden.
  Ik doe/kijk mee!

 3. Bjorn Simmering schreef:

  Leuk Dick, dat je meedoet/kijkt. Opmerkingen en (kritische) kanttekeningen zijn natuurlijk altijd welkom. Daar wordt het alleen maar beter van!

  Bjorn

 4. Willem Zwerver schreef:

  Waarom 30 dagen over iets doen dat ook in een dagdeel kan? Dit is wel erg oldschool!

 5. Rob schreef:

  Oldschool?

  Gewoon rustig aan want we hebben allemaal ook andere dingen te doen en zo krijg je genoeg de tijd om lekker te knutselen.Als je het zo graag sneller wil dan zijn er zat boeken en online info om te voldoen aan je eigen tempo!
  Leuk verzonnen en ga zo door dan blijf ik volgen hoor!

 6. mee eens! ieder zijn eigen…

 7. Jan Hamer schreef:

  Ik ben al enigzins bekend met HTML maar je bent nooit te oud om te leren. Leuk dat dit allemaal op de site komt, denk dat het leerzaam is voor velen. Ik heb me aangemeld voor de nieuwsbrief, die krijg ik dan nu ook alleen heb ik het beloofde e-book nog niet gekregen.

 8. Zoe schreef:

  Leuke actie! Helaas heb ik de komende dertig dagen geen tijd. Blijft dit na die dertig dagen nog staan, of wordt het verwijderd. Dat zou zonde zijn, want als ik klaar ben met mijn scriptie wil ik graag eens een site maken!

 1. 6 augustus 2011

  […] is misschien goed om heel even terug te gaan naar de eerste dag van deze uitdaging. Daar stelde ik de vraag over het onderwerp waarover je wilde gaan schrijven. Het verhaal dat daar […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *