De leukste baan ter wereld, reisblogger Milou van Roon

Milou van Roon is reisblogger, Explorista
Milou van Roon is reisblogger, Explorista

Milou van Roon woont momenteel in Portugal, ze is reisblogger en een behoorlijk succesvolle ook! “Ik ben ooit begonnen met een idee dat toen in Nederland nog niet echt bestond: een reisblog over reizen met weinig geld.

Dat sloeg qua bezoekersaantallen aan, en ik had altijd als richtlijn dat ik schreef wat ik zélf zou willen lezen. Zo bleef ik dicht bij mijn lezers, en groeide de website met mij mee.

In 2017 besloot ik de blog echt als bedrijf te gaan benaderen, want ik wilde kijken of het mogelijk was om van mijn hobby mijn werk te maken. Na heel veel experimenteren (en fouten maken!), kon ik er ruim een jaar later van leven. Tegenwoordig is het mijn fulltime baan, en…

ik vind het echt de leukste baan ter wereld

De andere kant van de medaille is er vast ook, vertel eens hoe dat bij jou zit…

“Ik wil echt niet klagen, want ik heb bijzonder veel geluk in het leven dat ik dit allemaal mag doen en meemaken.

Maar je vraagt ernaar, dus ik geef eerlijk antwoord: als je van je hobby je werk maakt, dan is je hobby dus je werk en heb je het risico om altijd maar ‘aan’ te staan.

Als ik op reis ben, moet ik mezelf echt inhouden om niet overal naartoe te willen en duizend foto’s te willen maken voor de blog (‘want dan heb ik het maar alvast’). Daarom probeer ik ook af en toe uitjes te plannen waar ik mijn camera en laptop niet meeneem, om echt de batterij opnieuw op te laden.”

Milou van Roon is reisblogger, explorista.nl is haar website

Milou van Roon is reisblogger, explorista.nl is haar website

Milou lanceert vandaag(!) een cursus succesvol reisbloggen. Een project waar ze al een tijdje aan werkt en waar veel tijd en energie in is gaan zitten.

Een cursus om een reisblogger te worden, zijn er niet al meer dan genoeg reisbloggers?

Nee joh! Er is altijd ruimte voor iemand met een goed idee en originele kijk op dingen. Lezers kunnen meer dan één reisblog volgen, en er zijn ook veel manieren om succesvol te worden met een reisblog.

Ik dacht toen ik begon ook dat er niemand op mij zat te wachten, maar nu lezen meer dan 200.000 lezers mijn blog elke maand. Het is normaal om die twijfels te hebben, maar laat je er niet door tegenhouden als dit iets is wat je graag wilt doen 🙂

Wat heb je nu in de basis nodig om reisblogger te worden?

Niet zo veel! De echte basis is een domeinnaam, webhosting en een website. Dat kost maar een paar euro per maand, en is ook helemaal niet zo ingewikkeld als het lijkt.

Bij de cursus zit een e-book waarin ik stap-voor-stap uitleg hoe je een website opzet, binnen 15 minuten! Makkelijker kan niet.

Ook qua camera heb je niets nodig: de meeste telefoons zijn tegenwoordig goed genoeg om mee te fotograferen! Op mijn blog staan ook een hoop kiekjes van mijn telefoon, want ik heb echt niet altijd zin mijn grote camera mee te slepen!

Praktisch: De Cursus Succesvol Reisbloggen

De Cursus Succesvol Reisbloggen is hét stappenplan voor het starten van een reisblog met meer plezier, geld en persreizen.

De cursus succesvol reisbloggen start binnenkort!

De cursus succesvol reisbloggen start binnenkort!

Ik neem je in zes modules en 30 videolessen mee in alles wat ik geleerd heb: je leert je blog positioneren, de techniek snappen, blogposts schrijven die je lezers verslinden, je maakt een contentplan waarmee je bezoekers trekt en geld verdient, en ik geef je ook tips voor het scoren van samenwerkingen.

Bij elke module zit een bonus (in totaal 7 bonussen!), plus een geheime Facebook groep waar je kunt netwerken met andere studenten en mij je vragen kunt stellen.

Als je binnen de eerste 48 uur meedoet met de cursus, ontvang je bovendien een persoonlijk blogconsult van mij, waarbij ik je blog bekijk en praktische tips ter verbetering geef.

Schiet wel op want de deuren zijn maar één week open, daarna gaan ze weer voor onbepaalde tijd dicht zodat ik me kan richten op het begeleiden van de studenten :-).

Cursus Succesvol Reisbloggen
Explorista.nl
https://www.instagram.com/Explorista/

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *