De kracht van eenvoud, inhoud en navigatie

Nu je je domeinnaam hebt geregistreerd is je volgende zorg om een website te (laten) maken. Dit hangt af van je kennis en budget. Maar om nieuwelingen goed op weg te helpen: Eigenlijk moet je eerst je website hebben voordat je een domeinnaam registreert, waarom zou je tenslotte een lege domeinnaam parkeren? Het is beter dat je er direct een kleine en complete site op plaatst.
Dus zodra de domeinregistratie compleet is, je pagina’s uploaden. Je kan altijd meer inhoud toevoegen.
Klein maar compleet, daar gaat dit artikel over. Hiervoor zijn drie steekwoorden te bedenken.
Eenvoud, Geschikte inhoud en gemakkelijke navigatie. Wanneer de juiste balans hebt tussen deze drie onderdelen, dan heb je grote kans op succes.

Eenvoud
Houd alles op je site eenvoudig. Je aanbod van inhoud, de layout en de terminologie. Denk na over de mogelijkheden van je eventuele bezoeker en zijn of haar technische kennis. Wellicht zijn zij in de toekomst wel klant, koper of affiliate. Het blijkt dat de gemiddelde bezoeker behoefte heeft aan eenvoudig taalgebruik en doelgerichte inhoud. Daarmee komen we op het tweede punt.

Geschikte inhoud
Ik heb het al vaker geschreven, inhoud is het allerbelangrijkste van een website. Aan de ene kant voor de bezoeker, aan de andere kant voor de zoekmachine. Wanneer je goede inhoud schrijft voor de bezoeker, dan komt de zoekmachine spider ook langs. Maar er is ook een verschil. Een bezoeker reageert meer emotioneel, is gevoelig voor kortoe bondige zinnen en een goede titel. Een spider is logisch, de juiste woorden, metatags en titel tags moeten kloppen met elkaar.
Een bezoeker koopt niets van je omdat je site in ASP is gemaakt of omdat je belangrijkste woorden in de titel te vinden zijn, hij koopt omdat hij wordt aangesproken door wat hij leest en ziet. Inhoud is de ‘ziel’ van je site en daar moet je aan blijven werken!

Gemakkelijke navigatie
Zorg ervoor dat je site een hele simpele navigatie heeft. Een menu wat direct in beeld is, een sitemap, een navigatiebalk onderaan je website en een archief zorgen ervoor dat de bezoeker weet waar hij naar toe kan. Door de sitemap te vullen met alles wat er op je site staat, kun je de spider ook de weg wijzen en het eenvoudig maken al je pagina’s te indexeren. Gebruik daarnaast ook interne links om verschillende pagina’s aan elkaar te koppelen. Iets wat je ook weer kunt bereiken door in bijvoorbeeld wordpress, verschillende categorieën te gebruiken en artikelen te voorzien van tags.

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *