Jamie (21) en Merel (25) uit Amsterdam vormen samen De Groene Meisjes. Bloggend over een ‘groene’ levensstijl en alles wat daarbij komt kijken.

Hierbij moet je denken aan vintage kleding, vega(n) eten, je huis inrichten met schatten uit de kringloopwinkel, recyclen, duurzame restaurantjes, living on a budget, de leukste plekjes in Amsterdam… noem maar op.

“Wij staan voor een ‘hippe’ groene levensstijl!”

In oktober 2011 zijn ze ‘geboren’ zoals ze zelf zeggen. “Het doel van onze blog is om te laten zien dat een bewuste, duurzame levensstijl allang niets meer te maken heeft met geitenwollen sokken,” zeggen ze, als ik vraag naar hun inspirerende en fraai ogende weblog.

Groene meisjes

Een ander imago

“Met het ‘geitenwollen sokken’ imago zijn wij allang klaar. We willen laten zien dat groen leven voor iedereen, ongeachte bijvoorbeeld de dikte van je portemonnee of je leeftijd, haalbaar is. De Groene Meisjes laten je de dingen zien waar wij zelf blij van worden en we hopen onze lezers daarmee ook een blij gevoel te geven!”

Inspiratie

Het blije gevoel moet ergens door opgeroepen worden. Inspiratie halen ze overal vandaan: “Er is zoveel dat ons inspireert. De stad Amsterdam, maar ook Berlijn en Antwerpen. Na een tripje naar een van deze steden lopen wij weer over van bloginspiratie!”

Van mooie kookboeken tot bezoekjes aan de kringloopwinkel, de grootste hobby van de Groene Meisjes. Ook eten met niet-vega etende vrienden en het doorspitten van onze eigen kledingkast, op zoek naar nieuw samen te stellen outfits zorgt voor inspiratie.

vega eten

“Verder praten we veel met mensen die ook in ‘het groene wereldje’ zitten en luisteren we naar wat andere mensen interessant vinden. Daar proberen we op in te haken. Ook lezen we zelf veel, onder andere op internet!”

Retro- en vintage

De retro- en vintagestijl past helemaal bij de meisjes. “Met de site geven we een kijkje in het leven van De Groene Meisjes (wij dus), daarmee geven we de lezers meteen een kijkje in ons huis, want zoals de site eruit ziet, zo ziet ons huis er ook ongeveer uit. We noemen het oma-chic en die stijl bevalt ons!”

“De spullen en materialen van vroeger vinden we ook gewoon mooier. Dus waarom dan alles nieuw kopen?”

De vintagestijl spreekt heel veel mensen aan. Jonge mensen vinden het hip en oudere mensen herkennen het van vroeger, bij moeders/oma thuis. “Dat vinden wij er persoonlijk heel leuk aan!”

Plannen voor de toekomst

Wanneer ik hen vraag naar plannen voor de toekomst gaan de meisjes pas echt los. Het is voor hen lastig samen te vatten in een paar woorden.. “We willen zoveel. Denk aan op markten staan met vegan treats, kledingadviezen gaan geven, interieurtips verschaffen in kringloopwinkels, schrijven voor tijdschriften,een eigen winkeltje, een eigen televisieprogramma… Waar dromen wij niét van?!”

Op dit moment is De Groene Meisjes een project voor naast een fulltime baan en studie: “We moeten het van de avonden en het weekend hebben. Het zou natuurlijk geweldig zijn als we er op een gegeven moment meer tijd in kunnen gaan steken!”

Leuke suggesties

Suggesties op internet hebben ze natuurlijk te over:
Voor overheerlijke veganistische recepten: www.ohsheglows.com
Voor vintage interieurinspiratie: www.theshelby.com
Voor kledinginspiratie: thefashioncitizen en sammydavisvintage op Youtube.

degroenemeisjes.nl

Wil of heb jij ook een website?

  • Krijg elke dinsdag tips en ideeën voor je website
  • Ontvang het ‘Het Complete Blog Ideeën boek‘ helemaal voor niks
  • Iedere week een update van nieuwe artikelen op mijn website

Meld je ook aan!