Uren op internet aan het speuren en op leuke en creatieve filmpjes stuiten, vanuit de interesse om iets te doen en dol op creatieve apparaten, zo is Ellen Laman uitgekomen bij een apparaat om eigen stempels te maken. Je moet er maar op komen, maar als je het dan eenmaal hebt, dan is ineens de vraag ernaar niet te stuiten.

Sinds twee maanden is Ellen nu bezig en het loopt inmiddels storm: “Ik had dus eerst veel stempels voor mijzelf gemaakt en toen dat goed ging, dacht ik ‘Ik ga een website maken’.

De eerste bestelling

Na wat gepruts met een WordPress template, heb ik toch een leuke website in elkaar gedraaid. Ik heb toen wat linkjes achter gelaten op een aantal sites en dacht ‘kom maar op met die bestellingen’ maar er gebeurde niks” vertelt Ellen lachend, “Totdat ik mijn dochter zag twitteren en dacht, ‘misschien moet ik dat eens proberen’. Na nog geen half uur had ik de eerste bestelling binnen.”

Volgens Ellen is het aanbod in Nederland wel erg beperkt als je creatief wilt ondernemen: “Uren ben ik op Internet aan het speuren op zoek naar leuke creatieve filmpjes. Vaak stuit ik daarbij op de meest waanzinnig filmpjes die, 9 van de 10 keer, uit Amerika komen.

Daar zijn ze wat betreft de hobbymarkt toch een heel stuk verder dan hier. Wij moeten ons hier helaas behelpen met het aanbod dat je bij Pipoos winkels kunt krijgen maar er is zo veel meer dan wat je daar kunt kopen.”

Het verschil maken

Ellen heeft met StudioStempel.com natuurlijk een leuk creatief onderdeel in handen, al is ze niet de enige die stempels maakt. “Ik probeer me te onderscheiden door prijs en service. Ik ben goedkoper dan de ‘gewone’ stempelbedrijven en bij mij is er meer mogelijk.

“Na nog geen half uur had ik de eerste bestelling binnen.”

Ik kan van hele gedetailleerde afbeeldingen een stempel maken. Vaak krijg ik een plaatje aangeleverd waar ik in mijn stempelsoftware niets mee kan en dat teken ik dan met de hand helemaal over tot ik het kan gebruiken.

Dat doe ik allemaal gratis. Of soms heeft iemand helemaal niets en die wil iets met een bloem of hartje of iets anders en daar maak ik dan ook iets voor, gratis natuurlijk, haha…”

Daarnaast probeert Ellen altijd heel snel via de mail te antwoorden en ook echt te doen wat ze belooft, een belangrijk aspect van ondernemen.

Waarom een eigen stempel?

Een eigen stempel? Waarom zou je dat doen? Ellen: “Het staat ontzettend leuk als je je eigen producten kunt voorzien van een kaartje met je eigen logo erop, toch? Je kunt op een hele goedkope manier het er professioneler uit laten zien.”

Het leuke van internet is dat Ellen er veel inspiratie opdoet, maar dit komt ook uit magazines, boeken en veel meer.

Hou het simpel

Overigens vindt ze dat je als beginnend ondernemer niet al te moeilijk moet doen over een website.”Niet allemaal kleurtjes, stippeltjes en bewegende plaatjes. Hou het overzichtelijk en makkelijk.”

“Kijk in je statistieken hoe mensen je site bekijken. Haken ze bij de eerste pagina al af, of klikken ze door en naar welke pagina’s. Daar kun je veel van leren.”

Haar afsluitende motto: Keep calm and carry on!

Internet: http://studiostempel.com
Twitter: twitter.com/studiostempel

Wil of heb jij ook een website?

  • Krijg elke dinsdag tips en ideeën voor je website
  • Ontvang het ‘Het Complete Blog Ideeën boek‘ helemaal voor niks
  • Iedere week een update van nieuwe artikelen op mijn website

Meld je ook aan!