Darren Rowse, een professionele blogger

De een zal hem al wel kennen, voor de ander is hij een onbekende, maar hij heeft wel bewezen dat het mogelijk is om je geld te verdienen door te bloggen. En dan gaat het niet om een maandelijks extraatje, nee Darren Rowse blogt een fatsoenlijk maandsalaris bij elkaar. Niet dat hij daar niet voor hoeft te werken, bloggen is voor hem een fulltime job, misschien wel meer dan dat.

Wie is Darren Rowse, problogger?

Darren Rowse is een blogger die in Australie woont. Hij heeft een vrouw en twee kinderen. Hij heeft drie weblogs: Problogger, Digital-Photography-School.com/blog en TwiTip.com dat hij onlangs opgestart heeft.

Daarnaast is hij oprichter van b5media en heeft hij samengewerkt met het schrijven van het problogger boek. Al met al een bezige baas dus.

Darren Rowse, Problogger

Darren Rowse, Problogger

Bloggen, het begin

Na 4000 blogs geschreven te hebben mag je aannemen dat Darren wel weet waar hij het over heeft, maar op welk moment kreeg hij het idee dat hij ook daadwerkelijk geld kon verdienen met bloggen?

“Een jaar na de start van mijn eerste blog kreeg ik het idee om te experimenteren met geld verdienen met bloggen.

Ik gebruikte Amazon’s affiliate programma en Google’s AdSense advertentie netwerk en op de eerste dag verdiende ik genoeg om mezelf te trakteren op een kop koffie. Ik bedacht wat er kon gebeuren als ik mijn bezoekersaantallen kon verhogen en ik zag de mogelijkheden om er een deeltijdbaan van te maken… of meer!”

Fulltime bloggen

Iedere dag drie blogs volschrijven is niet simpel. Het principe van Darren Rowse is om voor Problogger dagelijks te schrijven en voor de twee andere sites toch minimaal twee, drie keer per week.

Hij werkt dan ook 10-12 uur per dag, daarnaast zijn er regelmatig gastschrijvers en worden er ook betaalde krachten ingezet om, met name voor zijn digitale foto weblog, te schrijven en zodoende verse inhoud aan zijn weblogs toe te voegen.

De toekomst van bloggen

De basis van het bloggen zal in de toekomst niet veranderen, de manier waarop waarschijnlijk wel. Darren Rowse: “Nieuwe technologieĆ«n en middelen zullen beschikbaar komen in de toekomst. Daarnaast zullen blogs zich meer en meer mengen met andere types websites en services, maar als kern blijft bloggen hetzelfde.”

En waar dat bloggen dan toe dient? “Het blijft gaan om het feit dat een blogger iets weet, waar een ander iets over wil weten. Zolang mensen blijven zoeken op het net, en bloggers interessante informatie zullen schrijven, blijven ze succes hebben.”

Advies en tips voor bloggers

De techniek van een website is voor Darren minder interessant. Het interesseert hem meer hoe je op een creatieve manier artikelen kunt schrijven. “De sleutel tot succesvol bloggen is het hebben van een lange termijn visie en iedere dag opnieuwe interessante en handige inhoud te schrijven. Vervul een leegte bij je lezers en je krijgt er loyaliteit voor terug.”

De beste artikelen

Met het aantal artikelen van Darren Rowse is ‘de beste’ natuurlijk erg lastig te bepalen. Afgaande op relevantie en bezoekersaantallen kiest hij zelf voor ‘Bloggen voor beginners’ en ‘Hoe verdien je geld met bloggen?’.

Meer over Darren Rowse vind je in een Keynote die hij gaf.

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

3 reacties

 1. Timo schreef:

  Dit boeit mij niet eigenlijk :S

 2. Dave schreef:

  Leuk om te lezen hoe iemand het zo een beetje heeft berijkt…

  Wel een leuk artikel šŸ˜‰

  En een hoop werk als je nog een normale baan daarnaast hebt van 8 uur per dag ofzo is het best druk!

 1. 20 juli 2010

  […] Darren Rowse (als je hem niet kent lees dan het interview met hem), daagt deze week iedere blogger uit om mee te doen aan de 7 links challenge. 7 links in […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *