Daphne is Viltbloemist: “De Natuur is Zóóó Bijzonder!”

De viltbloemist - Fotografie door Antoinet Murier photography

Daphne is de Viltbloemist geworden doordat ze heel graag een creatieve bloemist wilde zijn die duurzame bloemen maakt en bloemen die (bijna) altijd mooi blijven en hun kleur behouden.

Een Viltbloeier, want zo heten haar bloemen van vilt, maakt ze zo natuurgetrouw als mogelijk en ontwerpt ze zelf aan de hand van echte bloemen.

Ik heb met de grootste glimlach mijn ontslag genomen

“In de natuur voel ik me vrij en gelukkig en ik ben dol op details en kan het niet laten om van het kleinste bloempje een foto te maken omdat ze zo haar best doet om zichzelf te laten zien.” aldus Daphne. “Mijn bloemen verwerk ik tot boeketten voor bruiloften, uitvaarten en gala’s maar ook voor bedrijven en particulieren voor in de vaas.”

vaas met viltbloeiers van de viltbloemist Daphne - Fotografie: @liefsvanfleur

vaas met viltbloeiers van de viltbloemist Daphne – Fotografie: @liefsvanfleur

Je bent in 2016 gestart met je eigen bedrijf en in 2017 heb je zelfs ontslag genomen en helemaal voor je bedrijf gegaan, hoe was dat?

“Dat moment voelde zo bevrijdend, dat weet ik nog goed. Ik heb met de grootste glimlach mijn ontslag genomen, maar dat ging natuurlijk niet over 1 nacht ijs zoals dat heet.

Onze zoon heeft autisme en ging naar de HAVO in datzelfde jaar en ik voelde aan alles dat ik die zorg en mijn (toen nog) hobby en een baan in loondienst niet kon combineren.

Het meest gelukkig werd ik van bloemen maken én mijn eigen tijd indelen zodat ik iedere dag, iedere minuut er kon zijn om onze zoon te ondersteunen.

Maar dan wilde ik wel een echt bedrijf gaan runnen!

Dus alles omgegooid van website tot huisstijl, van van alles wat, naar alleen bloemen. Zelfs mijn bedrijfsnaam is toen pas ‘de Viltbloemist’ geworden.

Viltbloemist Daphne Foto door Antoinet Murier photography

Viltbloemist Daphne Foto door Antoinet Murier photography

Nog iedere dag maakt mijn bedrijf me gelukkig en het mooie is dat onze zoon inmiddels het examenjaar ingaat en dat we nu allebei de mogelijkheid zien dat ik mijn atelier – wat nu nog in huis is – elders hoop te gaan huren….”

Welk project ben je bijzonder trots op?

“Ik vind ieder project speciaal omdat de persoon/ klant/ bedrijf achter de opdracht echt voor mij kiest en voor mijn bloemen en daar ook de investering voor wil doen.
Natuurlijk springt er wel eentje echt uit en dat waren de boeketten die ik mocht maken voor de Koningin en de prinsessen voor koningsdag 2021 in mijn eigen stad Eindhoven.

Wat een bijzondere opdracht en wat een eer!”

Waar haal je inspiratie vandaan?

“Ik haal mijn inspiratie echt uit de natuur. Als ik een nieuwe bloem wil ontwerpen ga ik deze fotograferen in de natuur of zoek ik een bloemenwinkel op.

Een gekochte bloem kan ik helemaal uit elkaar halen en langzaam ontstaat er dan een patroon. Met foto’s moet ik wat beter opletten en ook maatvoering en alle details goed opschrijven!

Zodra het patroon er is kan ik kijken of het uitvoerbaar is met het wolvilt dat ik gebruik en soms moet ik dan concessies doen.

viltbloemist een mand met viltbloeiers - Fotografie @liefsvanfleur

viltbloemist een mand met viltbloeiers – Fotografie @liefsvanfleur

Want echt de natuur is zooo bijzonder! Hoe al die bloemen zo gedetailleerd en mooi en ingenieus kunnen groeien en bloeien, daar verbaas ik me iedere keer weer over…”

Heb je nog nieuwe plannen voor je bedrijf?

“Altijd!! Meer plannen dan tijd, maar na de boeketten voor Koningsdag is een nieuw doel lastig bedenken hoor ;-).

Nee hoor ik heb altijd plannen voor nieuwe soorten bloemen. Ook voor workshops, want je kunt bij mij ook leren om zelf Viltbloeiers te maken.

Ik haal mijn inspiratie echt uit de natuur

In de Viltbloemist Academy kun je zelfs online workshops volgen!

Ik zou dolgraag een atelier buitenshuis willen huren, ik wil een boek schrijven en natuurlijk zou het te gek zijn als er een BN-er trouwt met een boeket van mijn bloemen!! Dus plannen genoeg!”

Welke bloem is jouw favoriet?

“Geen enkele bloem is mooier dan de andere. Iedere bloem is zo bijzonder.

Ik heb wel voorkeuren qua maken. De ene bloem is leuker/ makkelijker/ fijner om te maken dan andere bloemen.
Een Fresia is wel een van mijn lievelingsbloemen in het echt, net zoals de Gloriosa.

De Gloriosa vind ik ook geweldig om te maken omdat ze zo’n mooie fragiele uitstraling heeft.
Een Dahlia is mega veel werk. Ze is prachtig als ze klaar is maar daar moet ik wel echt even zin voor maken whahaha…..”

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *