Creatieve webwinkel beginnen?

Start jij ook een creatieve webwinkel?

Start jij ook een creatieve webwinkel? Afbeelding: bigstockphoto

Eindelijk ben je zover, je wilt een webwinkel beginnen met je eigen leuke creatieve dingen die je maakt of wilt gaan verkopen!

De kans is aanwezig dat je makkelijk overdonderd raakt door al die andere webwinkels die je om je heen ziet. Zij verkopen veel, zij hebben hun zaakjes goed voor elkaar en hoe pak jij dat nu aan?

Iedereen is ooit begonnen

Als eerste wil ik je in ieder geval meegeven dat iedereen ooit op dat punt is geweest. Iedereen is een keer begonnen en voelde zich ongemakkelijk en zag om zich heen enkel succesvolle andere ondernemingen.

En iedere ondernemer heeft wel eens het gevoel gehad ‘waar doe ik het voor?’

Wanneer je op Twitter leest, dan krijg je vaak de succesverhalen voorgeschoteld, maar de onzekerheden en frustraties zul je er niet snel lezen (nou ja, over anderen natuurlijk weer wel), maar reken maar dat iedereen die heeft.

Maar wat is er dan wel belangrijk wanneer je begint?

Stel hoge eisen aan jezelf en je producten

Het is in ieder van belang dat je hoge eisen stelt aan jezelf.

Iemand begint een klein winkeltje op Etsy en is verbaasd dat er niemand iets koopt en dat er maar weinig mensen komen kijken. Als je dan op de betreffende pagina kijkt zie je afbeeldingen van matige kwaliteit en weinig tekst.

Het is dus als beginner van groot belang dat je op dit gebied al hoge eisen stelt. Goede afbeeldingen en goed geschreven, fijn leesbare teksten.

En dat hoeft niet veel te kosten, je hoeft geen camera van 1000 euro te kopen, tegenwoordig kun je met een goede telefoon al geweldige foto’s maken, als je er maar even de tijd voor neemt.

Jij moet er blij van worden!

Begin met iets waar je echt blij van wordt!

Als je start met producten waar je zelf erg enthousiast over bent is het veel makkelijker om dit te ‘verkopen’.

Je kunt, voor het gemak, wel eerst groot inkopen, maar begin gewoon met spullen die je zelf hebt of maakt en waar je zelf enthousiast over bent.

Daarmee maak je het voor jezelf veel gemakkelijker, want waar praten mensen graag over? Over zaken die ze zelf leuk en inspirerend vinden.

Wanneer je dan hiermee goed gaat scoren, dan kun je de volgende stap gaan maken en bijvoorbeeld een eigen webwinkel, met eigen domeinnaam openen.

Je weet, nadat je op Etsy of Dawanda bent gestart, of er vraag is naar je product en hoe mensen er op reageren. Dan pas wordt het tijd voor stap 2! Succes ermee…

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

1 reactie

  1. Etsy of DAwanda zijn leuk, maar opvallen is lastig. wat je ook kunt doen is dat je een webshop eigenaar wiens shop bij jouw producten past opzoekt en gaat samenwerken. Sieraden in mijn webshop van M Exclusief zijn daar een voorbeeld van. EN er komt nog meer waarbij je als bestaande webshop-eigenaar unieke producten verkoopt, en gelijk meerdere netwerken hebt voor je reclame.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *