Controleer je website

netrender voorbeeld
Een nieuwe layout voor je website maken is een leuke bezigheid. Zeker bezoekers die op html-site langs komen hebben hier natuurlijk interesse in. Meestal is het wat lastig om je site te bekijken in alle browsers die er maar zijn. Vandaar een kort artikeltje met daarin een tweetal links naar websites waar je op een handige manier je website aan een onderzoekje kunt onderwerpen.

Browsershots

Deze website is eigenlijk onmisbaar voor iedere websitebouwer. Op browsershots.org kun je de layout van je website bekijken in meer dan 60(!) verschillende browsers. Je kunt hier ook nog eens voorkeuren aangeven. Bijvoorbeeld schermresoluties en het gebruik van javascript etcetera.

“Browsershots maakt screenshots van jouw webdesign in verschillende browsers. Het is een vrij open-source online dienst, ontwikkeld door Johann C. Rocholl. Als je een webadres verstuurt, wordt het aan de wachtrij toegevoegd. Verschillende gedistribueerde computers zullen je website openen in hun browser. Daarna maken ze schermafbeeldingen en uploaden deze naar de centrale server.”

, aldus de website.
browsershot.orgJe zult dus even geduld moeten hebben, maar dan heb je ook wat. Het handigste is overigens om niet alle browsers aan te klikken, maar een paar voorkeuren. Je wacht dan een uurtje en gaat dan kijken wat het resultaat is. Een echte aanrader deze site.

Netrender

Wanneer je alle versies van Internet Explorer wilt hebben op je computer dien je een hoop kunst- en vliegwerk uit te halen. Niet meer nodig met Netrender. Deze website levert direct een weergave op het scherm zoals deze zichtbaar zal zijn in IE 5.5, IE 6, IE 7 en zelfs de betaversie van IE 8. Hier hoef je dus niet te wachten, maar is het resultaat direct zichtbaar.
Overigens is er zelfs een firefox plugin beschikbaar voor deze tool.

Tenslotte

Het is niet meer nodig alle browsers te hebben en ook nog eens verschillende besturingssystemen te gebruiken. Alle mogelijkheden zijn beschikbaar met de twee genoemde websites.

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *