Communicatie is verbinding met mensen – Alexa Fischer

Alexa Fischer begon haar carriere als actrice, maar meer dan dat, ze heeft een passie voor communicatie: “Ik geloof dat mensen fascinerend en vol met mogelijkheden zitten. Ik leerde acteren op de beste acteerscholen van de wereld.

Het leren hoe je een karakter kunt uitstralen vond ik geweldig, maar ik leerde op dat moment ook dat ik het minstens zo leuk vond om anderen te helpen om zichzelf meer te uiten.

Leer jezelf uiten

Op een dag besloot ik dat acteren niet voldoende voor me was. Ik lanceerde een bedrijf waarin ik mensen ging leren om zichzelf briljant te uiten. In hun persoonlijk leven, in hun werk en online”

Blog Alexa Fischer

Blog Alexa Fischer

Communicatie is voor Alexa verbinding maken met anderen: “Willen we dat niet allemaal graag, verbinding hebben? Het gevoel, gezien te worden, gehoord te worden, geapprecieerd te worden? Iemand helpen en een verschil maken in de wereld, in je eigen omgeving.

Het is voor mij een roeping en ik denk dat, wanneer ik anderen kan bewegen hetzelfde te doen, dat de wereld een klein beetje beter kan worden. Het is misschien altruïstisch, maar wel waar!

Alexa Fischer

Alexa Fischer

Angst om veroordeeld te worden

Voor de meeste mensen is het spreken in het openbaar vaak lastig. “In ons hart zijn we allemaal bang dat we veroordeeld worden,” aldus Alexa. “De meeste mensen willen niet in de spotlights staan vanwege deze angst.

Je plaatst een verkeerd gevoel op Facebook en mensen ontvolgen je of je krijgt een vervelende of nare reactie. Maar wat je online ziet is helemaal anders dan voor een publiek van echte mensen staan. Dat kan echt eng zijn!”

Alexa heeft mensen van hun spreekangst afgeholpen omdat het op veel vlakken en aspecten van hun leven zo belemmerd. “Als je uitgelachen werd als 10-jarige omdat je een verkeerd antwoord gaf op een vraag van de leerkracht, dan heeft je lichaam als het ware een stempel gekregen dat hardop spreken schaamte en verlegenheid teweeg brengt.

Als je dan eenmaal volwassen bent dan weet je waarom je elk risico op dit gebied maar uit de weg gaat. God verhoede dat mensen je uitlachen!”

Met vertrouwen in gesprek gaan

Het goede nieuws is volgens Alexa, dat je kunt loskomen van dit stempel. “Wanneer je dat doet dan kun je effectieve ervaring opdoen en met vertrouwen in gesprek gaan met iedereen die je ontmoet. En als je dat kan en doet… gaan er mogelijkheden ontstaan. Er worden connecties gelegd en dan merk je dat het leven vol met eindeloze mogelijkheden zit!

Het is dan eigenlijk eenvoudig. Niemand stopt je met doen wat je wilt doen. Dat is de reden voor de passie voor communicatie. Helpen om mensen hun dromen te laten uitkomen!”

Online cursussen zijn voor Alexa een ideale en geweldige manier om dieper in te gaan op haar werk en mensen over de hele wereld te kunnen helpen. “Het is geweldig om met studenten contact te leggen in China, Duitsland, Italie, Saudi Arabie en waar nog meer.

Ik heb bijvoorbeeld prive lessen via Skype, maar er is simpelweg geen tijd voor iedereen. Online cursussen helpen studenten aan goede content en een groter bereik voor de instructeurs.”

Meer dan 100 video’s

Om haar eigen website staan meer dan 100 gratis video’s. De cursussen gaan een stap verder en trainen op een specifiek onderdeel. Van het overwinnen van angst tot het houden van een goede pitch over jezelf. Vertrouwen als spreker laten groeien tot het filmen van jezelf met je smartphone.

Eind maart lanceert Alexa ook nog een uitgebreide master class, waar ze iedere week rechtstreeks met de studenten aan het werk gaat!

“Voor studenten zijn de online cursussen een ideale manier om toegang te krijgen tot materiaal wat anders nooit beschikbaar zou zijn. Cursussen zijn zoveel meer inhoudelijk dan een blog. Het is veel meer op leren gericht. Een goede leerkracht kan echt een impact hebben op je leven.”

Blijf vooral jezelf!

Wanneer het om communicatie gaat heeft ze ook nog wel een tip: “Blijf vooral jezelf! Het klinkt cliche, maar het is zo waar. De kern is om echt te ontdekken tot wie je spreekt. Wie is de ideale client? Zorg dat je ze echt in je focus hebt!

Als je dat niet doet en te algemeen bent dan ben je niet betrokken. Je energie is besmettelijk en hoe meer betrokken je bent, hoe meer de luisteraars zijn betrokken bij jou en je verhaal!”

Het komende jaar staat voor Alexa in het teken van ‘visibility en connection’. Zichtbaarheid en verbinding.
“Toen ik het jaar aan het terug bekijken was, had ik een eye-opener. Ik hou van mensen, maar op social media was ik erg introvert. Ik was druk bezig met mijn studenten. Daardoor vergat ik op te dagen op social media. Hierdoor miste ik de verbindingen met geweldige, bijzondere, gelijkgestemde mensen. Dus dat wordt een doel voor dit jaar. Nieuwe vrienden maken en mijn vleugels nog meer uitslaan en vooral dat het leuk is!”

alexafischer.com/welcome

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *