Clen Verkleij: “Ik wil mensen verder helpen, dan word ik gelukkig!”

Clen Verkleij, naar eigen zeggen heeft hij de mooiste planner van de wereld. Hij gaat voor het beste van alles. Een planner op de Rolls Royce onder het papier. Ik sprak hem over de nieuwste uitgave van deze planner, de Purpuz.

Het is geen agenda, het is geen planner, het is eigenlijk een coach op papier.

Clen Verkleij - Happiness strategist

Clen Verkleij – Happiness strategist

Je bent van ver gekomen, waar sta je nu?

Door mijn omgeving tevreden te stellen dacht ik dat ik er wel kwam. Een goede studie, een geweldige baan met een nog beter inkomen. Dat is toch waar het om gaat?

Niet dus. Ik werd er niet gelukkig van en belandde in een burn out.

Ik kreeg van een vriendin een weckpot, je weet wel, om dingen in te bewaren. Met een mooie strik er omheen. Ze zei: “doe hier dingen in die je blij maken.” Dat was het begin.

Ik ben toen gaan opschrijven waar ik blij van werd, de dingen waarvan ik merkte dat ik er energie van kreeg.

Eigenlijk is energie de basis van alles. Als je energie hebt, dan ben je blij, dan voel je je goed, dan kun je alles aan. Zonder energie kunnen we eigenlijk niks.

Ik heb toen besloten om iedere dag kort en cyclisch te evalueren. Meestal stellen we doelen voor de lange termijn, maar juist door kort, iedere dag te reflecteren op wat de dag heeft gebracht maak je een enorme groei door. Dat zijn namelijk 365 groeistappen, en dat is extreem veel!!

Hoe komt het volgens jou dat we te weinig in balans zijn en dat dit toch niet (echt lukt)?

Ik ben socioloog en afgestudeerd op geluk. Maar dat is niet gemakkelijk omdat je eigenlijk altijd weer afstemt op je omgeving. Ik ben mezelf dus egocentrisch gaan opstellen, niet egoistisch, maar egocentrisch. Ik kwam centraal te staan. Wat wil ik?

We laten nog steeds veel afhangen van wat de groep wil. Dat mechanisme was vroeger heel belangrijk. In de prehistorie was het een kwestie van leven of dood. Buiten de groep, de ’tribe’ kon je niet overleven.

Het gekke is dat we dit overlevingsmechanisme nog steeds hanteren. In Nederland hebben we echter zoveel veiligheid. Je hebt je ’tribe’ eigenlijk niet nodig maar we bouwen er wel op! We zijn namelijk bang om uitgesloten te worden.

En daarom doen mensen niet wat ze zelf willen, maar wat ze denken dat zo hoort.

De Purpuz wil je daar juist bij helpen. Nadenken over de vraag ‘wat wil ik’. Hoe blij word ik? Eigenlijk filter je met de purpuz eruit wat anderen willen. Het zoomt in op jezelf.

En het mooie is, het is super praktisch en voor iedereen toepasbaar!

Wat is jouw favoriete quote of tekst die in de Purpuz is gekomen?

Heb je de zijkant van de Purpuz al eens goed bekeken? Daar staat wat de essentie is.

wie in balans zijn doel haalt, is gelukkig en succesvol

Grote prestaties zijn hierin niet belangrijk, iedere dag, iedere stap, het is nu een succes! En dan kun je elke keer je succes vieren en voel je je goed over jezelf.

Ik hou van sporten, maar soms heb ik geen zin. Toch ga ik dan sporten. Als ik dan thuis kom dan voel ik me goed omdat ik toch gegaan ben. Ik heb nog nooit gehad dat ik toch ging sporten en dat ik er dan achteraf van baalde. Nee natuurlijk niet, want je hebt weer een stap gezet, met iets waar je je goed door voelt!

Er is nu ook een roze/pink versie van de Purpuz, Hoezo?

Eigenlijk is dat simpelweg een kwestie van vraag. Ik wilde nog een kleur en de roze is de meest gevraagde kleur.
De Purpuz wordt, volgens mijn gegevens het meest door vrouwen besteld. De verhouding is ongeveer 30/70.

De pink loopt trouwens heel erg hard, dus misschien dat er straks iets meer vrouwen een Purpuz hebben…

Je timmert online behoorlijk aan de weg, waarom eigenlijk?

Als Facebook er niet was, had ik geen business. Ik adverteer niet op Facebook, het kost mij nul euro en als je dan ziet hoe ik draai.

Zo presenteerde ik de nieuwe planner. Dat ging via een livestream op Facebook. Ruim 1800 bloggers hebben dat gezien!!

Daar konden bloggers aangeven dat ze wel een gratis recensie exemplaar wilden ontvangen. Ik wil daar zoveel mensen in tegemoet komen. En ik zit er dan niet zo in dat ik wil ruilen hoor, jij een gratis Purpuz ik een artikel ofzo, nee het gaat me ook voor de lange termijn. “If we change people’s lives, we can change the world.”

Als iedereen relaxed is, hebben we een hele andere wereld. Dat was het allereerste artikel (op papier, in de krant) dat over de Purpuz verscheen en nog steeds sta ik daar helemaal achter.

Je hebt vast nog goede plannen voor 2019!

De Purpuz is een allereerste glimp van nieuwe dingen die ik wil ontwikkelen. Ik ben bezig met allemaal producten die je leven meer aangenaam maken: ‘for a joyfull daily life’. Ik ben bijvoorbeeld een Time management tool aan het maken. Rebranding van een bestaand product. Maar wel… terug naar de basis. Dat hoop ik nog dit jaar te gaan uitgeven.

Ik werk ook aan een to-do boek. Een concept wat afrekent met lange lijsten, die toch nooit afkomen. Nee, inzoomen per dag. Maar goed daar moet ik wel veel voor investeren en ik investeer alles wat ik verdien weer terug in het bedrijf.

Purpuz planner 2019

Purpuz planner 2019

Maar natuurlijk is de Purpuz op dit moment extreem belangrijk! Ik sta nu al in de Bol.com Top 10!! Vorig jaar bereikte ik die positie pas in november. Maar ik wil er wel naar toe dat de Purpuz een organisch geheel wordt zodat het ‘vanzelf’ draait.

Nog 1 tip, voor als je de Purpuz mooi wilt houden… de Pilot Frixion Rollerbal, waarmee je de inkt weer uit kunt gummen. Ik gebruik het en het werkt super!

Weet je, ik wil mensen verder helpen, dan word ik gelukkig!

Purpuz.com
instagram.com/yourpurpuz/
facebook.com/yourpurpuz/

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *