Blog zonder niche!

Vijftien jaar geleden begon ik ooit met een website in een specifieke niche. Dit was de niche websites maken met HTML. Een paar jaar geleden was ik dat onderwerp meer dan beu en heb ik de boel verkocht.
Op dit moment heb ik een blog zonder niche, maar daar is wel een heel proces aan vooraf gegaan.

Wat is een niche eigenlijk? Een niche is een heel specifiek onderwerp waar je over schrijft en waar je hele blog of website op gericht is. Zo heb je bijvoorbeeld de niche ‘fietsen’, maar een betere niche is ‘crossfietsen’. En nog specifieker: ‘crossfietsen voor meisjes’.

Maar als je in zo’n niche gaat schrijven, dan word je toch helemaal gek? Dat is toch voor geen mens vol te houden. De grote jongens zeggen namelijk dat het belangrijk is dat je dan ook nog eens iedere dag hierover schrijft. Ja doei!! Dat is werkelijk onmogelijk.

Blog zonder niche!

Mijn bureau waar ik werk aan mijn blog…

Langzamerhand, in de afgelopen maanden ben ik meer en meer gewoon gaan schrijven over de dingen in het leven die mij boeien. Maar dat is niet gemakkelijk… steeds weer word je als het ware meegezogen in het feit dat je blog toch ergens over moet gaan!

Steeds is er die valkuil van de niche

Ik ben een persoon die daar makkelijk intrapt. Zo schreef ik laatst een blog over ‘WordPress’. Dat vind ik hartstikke boeiend. Maar om daar nu alles over te schrijven, altijd maar weer…? Ik was onlangs in Antwerpen en ook dat boeit mij, om daar dan weer wat over te schrijven.

Anderen wijzen mij er op dat juist de verschillende verhalen zo boeiend zijn om te lezen. Dat maakt mijn blog leuk, omdat het iets vertelt over mij als persoon.

En ik hoop juist dat wat ik vertel, jou als lezer inspireert om er wat mee te doen.

Een mens is uniek

Een mens is juist uniek omdat het meerder interesses heeft, meer zaken die het leven boeiend maken, juist diversiteit en verschillen dat spreekt mij aan.

Gelukkig las ik onlangs een mooie blog waarin ook werd gesproken over het loslaten van die krampachtige doorgeslagen waanzin van niches.

Ik geef eerlijk toe dat ik er ooit een eboek over schreef, hoe je je passie kunt ontdekken. Dat eboek heb ik weggegooid, wat een onzin was dat… ik hoop niet dat iemand het nog op zijn harde schijf heeft staan, want eigenlijk schaam ik me er een beetje voor.

Blog zonder niche

Vandaag schrijf ik dus over bloggen zonder niche, morgen over het gras wat zo mooi groeit bij mij in de tuin. Volgende week wellicht een verhaal met tips om Yerseke te ontdekken en de week daarna over de vraag hoe je weer gelukkig kunt zijn op je werk.

Je begrijpt, elke dag heeft zijn eigen uitdagingen en nieuwe kansen. Ik ga er maar eens voor; een blog zonder niche!

Doe jij met me mee of ben jij wel iemand die gaat voor een niche?

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

2 reacties

  1. Shirley schreef:

    Mijn niche ben ik zelf. Ik schrijf over wat ik leuk vind en wat mij bezighoudt. Mijn vakanties komen wel iets vaker als onderwerp terug. Bij anderen vind ik het ook leuk om variatie en de persoonlijkheid terug te zien in artikelen. Het belangrijkste is dat je er plezier in hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *