Bezoekers trekken, reageer in communities

Veel eigenaren van websites zijn steeds op zoek naar bezoekers. De ene website wat meer dan de ander, maar je wilt tenslotte niet alles alleen maar voor jezelf doen. Een manier om bezoekers te trekken is je aanmelden bij verschillende aan jouw onderwerp gerelateerde communities.

Wat moet je verstaan onder communities, denk aan forums, blogs, maar ook aan bijvoorbeeld Linked in. In ieder geval plaatsen waar mensen praten over het onderwerp waar jij wat vanaf weet, maar er ook hun vragen stellen. Met name bij die laatste groep zit de winst.

Eerst geven, dan krijgen

Stel je hebt een website die gaat over autotechniek. Wanneer je lid wordt van een forum over dit onderwerp dan kun je aan de slag gaan met het beantwoorden van vragen. Doe dit niet direct met steeds allerlei links naar je eigen site, begin eerst met ‘geven’.

Welke onderwerpen spelen er

In een community kun je ontdekken welke vragen er spelen, waar je op in kunt gaan. Soms zijn er zogenaamde ‘hot topics’, waarmee je kunt zien welke onderwerpen veel vragen oproepen. Het kan dan handig zijn om hier vervolgens aandacht aan te besteden op je eigen website, maar vergeet dan niet om de vragen in de community van antwoorden te voorzien.

Bouw een profiel op

Op veel forums kun je ook een onderschrift plaatsen, bijvoorbeeld onderaan een bericht of onder je naam. Je geeft hiermee direct gouden informatie prijs. Bezoekers die je antwoorden weten te waarderen zullen wellicht eens doorklikken naar je website via een onderschrift.

Besteed ook tijd aan een profiel. Hier kun je extra informatie kwijt over jezelf, waarbij het natuurlijk voornamelijk gaat om mensen te informeren over vragen die ze hebben.

Toon je expertise

Wanneer je enige tijd actief bent in een community heb je gebouwd aan geloofwaardigheid, je wordt vanzelf gezien als een expert op het onderdeel waar je over schrijft. Je kunt dan links naar je eigen site toevoegen zonder dat mensen dit beoordelen als verkeerd, wat ze wel doen wanneer de eerste post al vol staat met links. Je wordt dan een spammer.

Maak vrienden

Verschillende communities bieden de mogelijkheid om ‘vrienden’, contacten of iets dergelijks aan te gaan met mensen die extra interessant zijn. Maak hier gebruik van, daarmee kun je je geloofwaardigheid door anderen laten bevestigen, de zogenaamde social proof, sociaal bewijs.

Hoedoe

Nog een laatste tip, de website hoedoe.nl biedt je de mogelijkheid om dingen aan anderen te leren en vragen van anderen te beantwoorden. Een ideale manier om bovenstaande tips en suggesties uit te werken. In feite kan ieder onderwerp op deze website een plekje vinden. Een uitstekende plek om je expertise uit te bouwen en te etaleren.

Bjorn Simmering

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *