Betaalde content steeds populairder?

Ik las vandaag een artikel op de site van de Vlaamse krant ‘De Standaard’, over het feit dat meer en meer kranten hun content weer (deels) betaald gaan aanbieden en dat ze vaker dan eerder hun archieven gratis openstellen. The NewYork Times bijvoorbeeld wil weer geld vragen voor een deel van de inhoud. Dat is wel te begrijpen natuurlijk, want alleen met reclame red je het niet om een hele redactie op de been te houden. Je ziet het ook meer en meer opkomen in andere segmenten van het Internet.

Alles is te vinden

Op internet kun je alles vinden, maar het probleem zit hem in de vraag, waar je dat dan kunt vinden en of dat wat je gevonden hebt wel het juiste is. Neem bijvoorbeeld een forum. Iemand stelt een vraag en er komen antwoorden. De eerste geeft een goed antwoord, de tweede vult het antwoord wat aan, maar de derde vindt beide antwoorden onvolledig.
Of er ontstaan allerlei discussies over ‘de waarheid’.

Deel of geheel?

Daarnaast komt het voor dat je iets goed wilt leren doen en op internet naar informatie zoekt. Her en der verspreidt staat informatie, die je zelf weer samen moet zien te koppelen en van daaruit weer tot een geheel moet gaan vormen.

Kwaliteit

Ten derde is de kwaliteit van veel artikelen beneden de maat. Dat is natuurlijk niet erg want niet iedereen is een betaalde journalist. Kijk van een betaalde journalist mag je gewoon kwaliteit verwachten, daar krijgt hij tenslotte de centen voor, maar mag je dezelfde kwaliteit dan ook verwachten van iemand die niet betaald wordt voor zijn werk?

Meer betaalde content

Ik denk dat de tendens wordt dat er meer betaalde content gaat komen. Niet omdat de gratis content niet de juiste oplossingen zou kunnen bieden, maar omdat betaalde content de juiste informatie in goede hoeveelheden op een adequate manier bij mensen gebracht kan worden. Doordat mensen betalen voor iets kan degene die het werk maakt ook meer tijd stoppen in de kwaliteit ervan, hij wordt er tenslotte voor betaald.

Betaald forum

Ik zag onlangs dat er een forum werd geopend wat 1,95 dollar per maand kost. Binnen 48 uur waren er 1200 leden ingeschreven. Dat lijkt vervolgens heel wat, maar met 2400 dollar kun je ook iemand daadwerkelijk verantwoordelijk maken voor de inhoud en de ordelijke verloop op zo’n forum. Iemand kan daar ineens gewoon fulltime mee bezig zijn en hoeft niet meer terug te vallen op moderators die hun vrije tijd opofferen om een forum draaiende te houden.

Nu ga ik geen pleidooi houden om het forum van deze website betaald te maken hoor, maar er valt wel wat voor te zeggen om een forum op die manier professioneel te kunnen gaan laten draaien.
Wat denk jij er eigenlijk van?

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *