Hoe belangrijk is een blog voor je webwinkel?

Photo by Daniele Codega

Photo by Daniele Codega

Waarom een blog?

Dan heb je een mooie webwinkel en dan zegt iedereen dat je een blog moet beginnen. Waarom eigenlijk? Waarom is een blog zo belangrijk?

Nou dat zal ik je proberen te vertellen in dit artikel.

Ga je liever direct naar de twitter actie klik dan hier ».

Een blog, is een ideale manier om makkelijk en snel nieuwe content aan te maken. Ik zal niets nieuws vertellen als ik je zeg dat content het belangrijkste is als het gaat over zoekmachines (lees: Google).

Regelmatig nieuwe inhoud

Dus je moet regelmatig een website voorzien van nieuwe inhoud. Dit kan gaan over alles wat gerelateerd is aan je webwinkel. Het mooie van een blog is, dat je het breder kunt trekken dan alleen je webwinkel.

Je kunt bijvoorbeeld ook schrijven over een markt waar je op staat. Of over een klant die wat van je gekocht heeft en daar wat afbeeldingen van heeft gemaakt, maar ook kun je wat melden over een andere webwinkel die je hebt gevonden of over een leuk boekje wat je hebt gelezen.

Goed, waarom dan zo belangrijk?

Omdat een zoekmachine het fijn vind dat er steeds wat nieuws te vinden is op een website. Dat doe je ten eerste door je eigen berichten te schrijven, maar bij een blog kunnen anderen ook reageren, dus dat is ook nieuwe content.

Bij een blog kun je een link plaatsen naar een ander artikel, of een andere website. Dat is ook weer goed voor je reputatie op internet en zorgt weer voor een hogere score in een zoekmachine.

Voor je bezoeker

Doe je het dan alleen voor de zoekmachine?

Nee! Want je doet het in de eerste plaats voor je bezoeker (toch?). Wanneer je bezoekers weten dat er regelmatig interessante informatie te vinden is op je weblog, dan zullen ze deze aan hun favorieten toevoegen, in een RSS reader zetten (al gebeurt dat in Nederland weinig) of ze zullen zich aanmelden voor je nieuwsbrief.

Kijk en dan gaat het waardevol worden. Die nieuwsbrieflezers kun je namelijk af en toe op de hoogte brengen van nieuwe ontwikkelingen, van wat je doet.

Volgens mij is een webwinkel zonder blog als een man zonder snor… Je geeft een webwinkel er extra meerwaarde door en dan gaat het allemaal beter werken.

WordPress

Ik ben zelf een groot fan van WordPress. Dit omdat het een gratis systeem is wat voor veel mensen eenvoudig is om mee aan de slag te gaan.

Je kunt een weblog starten door bijvoorbeeld een nieuwe domeinnaam vast te leggen (dat is makkelijker en slimmer dan dat je het op een subdomein plaatst). Bijvoorbeeld winkelnaamblog.nl in plaats van blog.winkelnaam.nl

Doordat je het op een andere domeinnaam zet, en je plaatst het dan op een andere server, dan heeft het ook nog eens meerwaarde als je naar je eigen webwinkel linkt. Een zoekmachine ziet dat namelijk als twee verschillende websites die niets met elkaar te maken hebben op technisch gebied.

Wat is WordPress?

Meer over WordPress in deze korte beginnersvideo…

http://vimeo.com/74035683

Twitter actie

Wil jij dan daadwerkelijk hiermee aan de slag? Tweet dit bericht met #cursuswordpress en @meneersimmering en je maakt kans op een domeinnaam (.nl) met een complete WordPress installatie en toegang tot de WordPress training op Simmering.nl (actie duurt tot dinsdagavond 10 sept. 2013 – 20.00 uur).

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *