Beginners artikelen
HTML en CSS voor beginners, de definitieve versie
Het is zover, je gaat je eerste website maken en deze online zetten zodat de hele wereld kennis kan nemen van jouw informatie. Het is handig dat je al een onderwerp hebt, want een website die gaat over ‘van alles’, gaat eigenlijk nergens over. Maak een keuze van iets wat jij leuk vind, wat jouw interesseert en waar je ook wat vanaf weet.
5 stappen naar een website
1. De eerste basis om een website te maken
In dit artikel willen we voor echte beginners duidelijk maken wat html nu is, wat je nodig hebt en hoe je start met het maken van een website. Er zijn namelijk een aantal basisprincipes waar je rekening mee moet houden wanneer je je eerste webpagina online zet.
2. Je eerste, goede website maken
Een website maken is helemaal niet moeilijk, een goede website maken ook niet, maar het vereist wel wat meer investering van de bouwer. Voordat je dan ook begint met de feitelijke inhoud is het belangrijk om eerst te letten op de structuur van je website. In het volgende voorbeeld gaan we dan aan de slag met een website gemaakt in XHTML en CSS.
3. Je eerste, goede website maken. Stijlen invoegen.
We gaan naar aanleiding van het vorige artikel over de opbouw van een website, nu de stijlen invoegen. Het vorige artikel vind je hier. daarbij hadden we een eenvoudige opmaak gemaakt voor een twee-koloms layout met een footer, met behulp van div.
4. FTP (Uploaden)
Een uitgebreid stappenplan hoe je met behulp van WS-FTP LE je site kunt uploaden.
5. Stappen naar een goede website
Er zijn een aantal basisstappen die leiden naar een goede website. Wij hebben deze stappen eens op een rijtje gezet. De inhoud van de stappen kan verschillen, maar in wezen is elke stap nodig voor het maken van de gewenste site.
Andere artikelen voor beginners
Meer bezoekers op je forum
Het is lastig om meer bezoekers te krijgen op een forum dat je net bent gestart, maar wanhoop niet! We hebben een aantal manieren op een rij gezet om je bezoekersaantallen omhoog te krijgen, of beter, om de mensen die je forum bezoeken, daar ook te houden.
Van AJAX tot XML
We hebben in drie delen een overzicht gemaakt van een aantal technologiƫn. Van AJAX tot en met XML. Deze keer maken we een start met Ajax tot en met DHTML.
Tien goede voornemens bij het maken van een website
Aan het begin van een nieuw jaar geven we 10 goede voornemens, te gebruiken bij het maken van je website. Zo adviseren we om nu eens af te stappen van font-tags en tabellen voor de opmaak van je html-document en eens over te stappen naar CSS. Ga eens goed kijken naar hoe je code is geschreven en zet overbodige zaken eens aan de kant, bijvoorbeeld die muziekjes op je website. Trouwens, we wensen iedereen een gelukkig 2007!
Inleiding in HTML
HyperText Markup Language is een programmeertaal om bijvoorbeeld een internetbrowser jouw documenten taken te laten uitvoeren. Het begon allemaal met HTML 1.0, die uit een tiental codes bestond. Dat ging verder met de versies 2.0, 3.0, 3.2, 4.0 en 4.2. Tegenwoordig werkt men al met XHTML, een combinatie van HTML en XML.
Kladblok
Om een website te maken kun je gebruik maken van een aantal hulpmiddelen. Ten eerste is er Kladblok. Alle codes moet je zelf intypen. Voorlopig gaan we hier mee aan de slag, om de taal onder de knie te krijgen. Daarnaast heb je HTML-editors. Deze nemen je wat werk uit handen, omdat er gebruik gemaakt wordt van knoppen waarmee je bepaalde taken laat uitvoeren.
De eerste site
We gaan nu daadwerkelijk aan de slag met het maken van een site. We nemen een voorbeeld site aan de hand waarvan we een site gaan maken en uitbouwen. Het voorbeeld is een site over de school ‘de Klingel’ te Klingeldam. Het is handig om elk stapje daadwerkelijk uit te voeren, om direct het resultaat te bekijken en te ervaren.
Tekst
Deze les gaat over het belangrijkste onderdeel van je webpagina. De tekst. Tenzij je een pagina maakt met alleen maar plaatjes, en dan heb je nog tekst nodig, bestaat een website voor het grootste gedeelte uit tekst. Soms wel voor 100%.
Tabellen
Je hebt tekst op je site, plaatjes erbij. Nu wil je dat eens goed en handig plaatsen. Zonder tabellen is dat niet zo eenvoudig, maar met tabellen kun je een heleboel. Heel veel sites maken gebruik van tabellen. In deze cursus ga je leren hoe je tabellen handig en effectief in je site gebruiken kunt.
XHTML
Tegenwoordig kun je er niet meer omheen, XHTML. Dit is in feite de nieuwe versie van HTML, of de opvolger van HTML 4.01. In deze cursus willen we je de belangrijkste veranderingen leren op het gebied van XHTML. Ten eerste de betekenis van de afkorting. Waar HTML zoveel betekent als Hyper Text Markup Language, daar staat XHTML voor: eXtended Hyper Text Markup Language.
Webdesign 10 handige tips
Het designen van een website gaat niet zomaar. Je moet rekening houden met je bezoekers, hun computer en datgene wat ze niet willen. Zo moet je nooit de controle van hen overnemen door ineens alle benodigde browserknoppen weg te halen. Deze en nog negen handige tips op een rij.
Website voor beginners
Voor beginners is het vaak lastig om precies duidelijk te krijgen hoe je nu moet beginnen bij het maken van een website. Je maakt bijvoorbeeld een mooie lay-out, en dan? Het is handig om je dan eens te gaan verdiepen in welke zaken je nodig hebt om je site online te krijgen.
Ik wil een forum op mijn website.
Een forum op je site kan een meerwaarde geven aan je website. Het kan ook een blok aan je been zijn, want als er niemand op dat forum komt dan ziet iedereen die je site bezoekt dat er niets gebeurd. Maar hoe maak je nu een forum en hoe komen de bezoekers op je forum af? Met dit artikel willen we op deze vragen proberen een antwoord te geven.
Voordat je begint…
Voordat je ook maar begint met het maken van een website en je ook maar een html-code hebt getypt zijn er een aantal zaken waar je op moet letten en waar je rekening mee moet houden. We willen nu eens kijken naar hou je een start maakt met je website. We gaan er van uit dat je een idee hebt. Het gaat nu om het vormgeven.
Het belang van een domeinnaam
Bij veel websites wordt het belang van een goed gekozen domeinnaam onderschat. Het is namelijk best belangrijk om hier van tevoren goed over na te denken. Aan de ene kant moet een naam de lading dekken van hetgeen wordt aangeboden op de site.
Laat je bezoekers terug keren
Ook al heb je een prachtige site gemaakt. Dat wil nog niet zeggen dat je bezoekers hebt. En wanneer je bezoekers hebt dan wil dat nog niet zeggen dat ze terug komen. Hoe zorg je er nu voor dat je bezoekers blijven komen en vaker dan eenmaal je site bekijken. in dit artikel willen we je wat tips geven hoe je ervoor kunt zorgen dat je je bezoekers tevreden stelt.
Onderwerp voor je website
Je wilt een website gaan maken, maar je moet nog een onderwerp hebben voor die site. Hoe ga je dat aanpakken. In dit artikel willen we je een paar handreikingen geven aan welke onderwerpen je zou kunnen denken.
5. Beginnen met een website
Zo dus je wilt een website gaan maken. Je hebt geen flauw idee waarover, hoe en wat, maar dat je er een wilt gaan maken staat voor je vast. Nu dan ben je niet de enige. Het bouwen van een website is de grootste hobby van de laatste vijf jaar geworden. Nog groter dan breakdance in de jaren tachtig, of flippo’s sparen in de jaren negentig.