Artikelen schrijven

Een van de lastigste dingen bij het maken van een website en dan met name bij het bijhouden van een weblog is het schrijven van artikelen. Je ziet vaak beginners vol goede moed starten met een weblog met artikelen die inhoudelijk goed zijn, maar de stroom met tekst droogt snel op. In dit artikel willen we kijken hoe je ervoor kunt zorgen dat je wel goede artikelen blijft produceren.

Het probleem

Een artikel schrijven is een ding, maar meer artikelen schrijven is al wat lastiger. Wanneer je al een aantal jaar een weblog bijhoudt, dan wordt het allemaal nog moeilijker. Je moet steeds weer nieuwe artikelen blijven schrijven en als je bezoekers een bepaalde frequentie verwachten (zo eens per week, bijvoorbeeld), dan wordt de druk wel eens groot om te blijven schrijven. Wanneer je een keer per week een artikel schrijft dan kom je op 52 artikelen per jaar. Dat is te doen, maar zeker bij onderwerpen die wat minder bekend zijn, dan is op een gegeven moment de ‘voeding’ op.

Wat moet je niet doen?

Er zijn programma’s, met name voor de engelse, veel grotere markt, die een artikel kunnen ombouwen tot een nieuw artikel. Ze zetten woorden in een andere volgorde en je eerste artikel is voor het oog een tweede artikel geworden. Dit wordt met name gedaan om zoekmachines voor degek te houden. Bepaalde woorden komen op deze manier vaker voor, maar de teksten zijn niet exact gelijk. Voor je bezoekers een ramp, die zitten daar echt niet op te wachten.

Blijf op de hoogte

Een eerste stap is het op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van je weblog. Abonneer je op magazines die over het onderwerp gaan. Stel je hebt een weblog over Cricket, dan is het handig om lid te worden van een (engelstalig) maandblad hierover. Engelstalig is meestal beter aangezien deze taal door meer mensen wordt gesproken en dus een groter publiek trekt, ook al is je website in het Nederlands. Je kunt artikelen uit andere talen vertalen naar het Nederlands. Geef dan wel de bron op. Schrijf trouwens geen artikelen letterlijk over tenzij je een persbericht als bron gebruikt, en dan nog…

Persbureaus

Daarmee kom ik op de volgende bron, er zijn namelijk gespecialiseerde persbureaus die over niche onderwerpen schrijven. Deze geven regelmatig persberichten uit die je natuurlijk zeer goed voor je website kunt gebruiken. Pas dan toch deze persberichten aan omdat je ook dan weer unieke content hebt, dat is uiteindelijk de manier om jouw site boven anderen te plaatsen. Voorbeelden van sites waar persberichten te vinden zijn, zijn nieuwsbank.nl, persberichten.com en perssupport.nl van het ANP.

Forums bezoeken

Een andere manier om ideeën op te doen voor een nieuw artikel is door het lezen van berichten op forums. Hierbij kun je lezen wat er op dat moment aan onderwerpen speelt en waar je dus over kunt gaan schrijven.

Andere opties voor artikelen

We hebben nu dus een aantal bronnen waaruit je kunt putten voor ideeën opgesomd. (Engelstalige) tijdschriften, persbureaus en forums. Websites van gelijksoortige weblogs kunnen je ook voldoende suggesties geven en tenslotte, koop veel boeken want daarin kun je toch veel onderwerpen uithalen om artikelen over te schrijven.

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

1 reactie

  1. 18 februari 2013

    […] Ik heb een tijd geleden een artikel geschreven op mijn blog over het zoeken naar persberichten (http://localhost:8888/artikelen-schrijven). In dit artikel noem ik een aantal websites die persberichten aanleveren. Wanneer je persberichten […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *