Een artikel schrijven, een verhaal apart.

Het lijkt simpel, maar er komt heel wat bij kijken, het schrijven van een artikel wat gelezen moet worden. In dit artikel willen we eens kijken wat er allemaal moet gebeuren en hoe je nu een goed artikel schrijft.
In de eerste plaats moet je een goed onderwerp hebben. Een onderwerp waar mensen in zijn geinteresseerd. Wanneer je voor een website schrijft met een specifieke doelgroep, moet je goed nagaan wat mensen boeit en welke onderwerpen ze bezig houdt.

Research doen
Ook al weet je veel van een bepaald onderwerp af, dan nog is het handig om wat onderzoekswerk te doen, research. Ga na wat andere websites hebben geschreven over het bepaalde onderwerp en kijk bijvoorbeeld op wikipedia.org. Schrijf interessante feiten op en gebruik deze later weer.

Ga het artikel schrijven
Ga achter de computer zitten en schrijf een artikel. Maar dit artikel moet wel aan een basisopzet voldoen, een opbouw in drie delen. De introductie, de kern en de conclusie. In de introductie geef je kort weer wat je wilt gaan vertellen aan de lezer. Je licht een tipje van de sluier op. Vaak komt dit stuk ook terecht op de voorpagina van een website, of wordt het vetgedrukt. Hiermee zul je de aandacht van de lezer moeten trekken, of de lezer gaat weer weg.

De kern van een artikel
De kern, of body van een artikel bestaat uit een aantal paragrafen. Zeker bij artikelen op internet is het hadig dat je gebruik maakt van een aantal keywoorden, waarmee het artikel gevonden moet worden. Daarnaast is het handig om elke paragraaf een kopje te geven met een hele korte inhoud. Dat maakt het artikel overzichtelijk en de lezer zal al scannend de juiste informatie vinden.

Hou het kort
Hou een artikel kort en ’to-the-point’. Gebruik niet meer woorden dan nodig om dat wat je wilt zeggen duidelijk te maken.

Tenslotte
Kies een aantrekkelijke titel die het nodige zegt over de inhoud. Maak een titel niet te lang. Twee of drie woorden trekken meer de aandacht dan een lange zin. Stop er tenslotte ook een persoonlijke ’touch’ in zodat het niet lijkt alsof het artikel door een machine is geschreven. Succes!

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

2 reacties

  1. Jan schreef:

    Ik houd zelf aan, 5x keer de target woord per 200 woorden.. misschien handige tip

  2. Host-tips schreef:

    Je kan eventueel ook gewoon het aantal woorden / het target woord doen. Als dit lager is dan 4.5% dan zit je sowieso goed! Veel vaker kan gezien worden als keyword spamming en is nooit goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *