Regelmatig vertrekken we naar Antwerpen. Vanuit de plek waar ik woon is dat een minuut of 40 rijden en dan staan we in het centrum van deze fijne stad, ‘t Stad zoals de Antwerpenaren zelf zeggen, en wie ben ik om het daar niet volmondig mee eens te zijn.

We gaan dus regelmatig naar Antwerpen, soms om de gewone winkels te bezoeken zoals er die in iedere winkelstraat in Nederland ook zijn.

Overigens, als we dan op de Meir lopen, want dat is wel de belangrijkste winkelstraat van Antwerpen, dan is het wel heel aangenaam dat al die winkels binnen handbereik zijn en dat de meeste winkels afmetingen hebben die we in andere steden niet hebben, maar dat terzijde.

Boekwinkels in Antwerpen

Toch ga ik graag naar Antwerpen voor de boekenwinkels.

Niet dat het nu de boekenstad bij uitstek is, maar gewoon omdat de gemiddelde Vlaming volgens mij de gewone boeken nog waardeert, met zoals hij zijn krant meer waardeert dan de gemiddelde Nederlander en deze dan ook gewoon nog leest…

Enkele boekwinkels waar ik dan gewoon even naar toe moet.

Fnac

Allereerst de Fnac. Tja, wij hadden Polare en voor menigeen zal de grootte van een dergelijke boekwinkel juist niet tot de verbeelding spreken. Een boekwinkel moet toch klein, bedompt, tochtig, krakend en ietwat schemerig zijn?

Boekhandel Fnac in Antwerpen

De Fnac is dus zo’n boekwinkel reus. Maar wat een feest! Gewoon omdat ze veel boeken hebben. Naast de boeken verkopen ze overigens nog veel meer, maar het aanbod, ja daar ga je voor naar de Fnac.

De Fnac is te vinden in het Grand Bazar Shopping center aan de Groenplaats.

De Markies

Wanneer je in de Hoogstraat loopt, wandel ik ook altijd even binnen bij Boekenmarkt ‘De Markies’.

markies-boekenmarkt

Een algemene boekhandel met de gewone boeken die je overal kunt vinden, maar ook veel boeken over Antwerpen zelf, over kunst en ook heel wat goedkope uitverkoopjes. Je weet wel van die boeken die je voor een paar euro meeneemt en wat eigenlijk verborgen schatten zijn.

‘t Stad leest

stadleest1

In een aangename zijstraat, het Steenhouwersvest, vind je een boekhandel ‘t Stad leest. Een fraai opgezette boekwinkel met veel boeken op tafels, zo neergelegd dat je gemakkelijk kunt kijken. Deze boekwinkel heeft ook een heel scala aan boeken liggen voor kinderen en dat is in mijn situatie toch wel handig!

Als het om boeken gaat ben ik nog lang niet overstag om op e-boeken over te gaan. Ik blader nog graag in een echt boek, en in deze boekenwinkels kun je het vers gedrukte papier nog echt ruiken! Kijk en daar word ik dan blij van, en dan kan mijn portemonnee niet dik genoeg zijn!

Wil of heb jij ook een website?

  • Krijg elke dinsdag tips en ideeën voor je website
  • Ontvang het ‘Het Complete Blog Ideeën boek‘ helemaal voor niks
  • Iedere week een update van nieuwe artikelen op mijn website

Meld je ook aan!