Als herboren, ‘branding voor gevorderden’

Tamara van den Berg richt zich vooral op ondernemers die al een tijdje bezig zijn. Deze ondernemers zijn net als zovelen gewoon begonnen met ondernemen en hebben zelf of hun ‘neefje op zolder’ een logo laten maken en over de positionering hebben ze vaak nog niet echt nagedacht.

Na een aantal jaar zijn alle kwartjes gevallen, ze weten hoe ze willen ondernemen, het aanbod staat, nu alleen nog een passende en professionelere uitstraling.

“Ik merk dat ondernemers dan pas het belang van een goede positionering en branding belangrijk gaan vinden. Met mijn bedrijf, ‘Als herboren‘ help ik deze ondernemers en daarna voelen ze zich als herboren ;-)”

Waarom is branding zo belangrijk?

“Tegenwoordig is echt opvallen als ondernemer (als merk) steeds moeilijker. Er is veel concurrentie en potentiële klanten zijn steeds kritischer geworden. Ze gaan eerst navraag doen bij bekenden, Googlen en rondstruinen op sociale media voordat ze overgaan tot hun beslissing.

Branding gaat over de totale klantervaring. Van logo tot website, van sociale media tot telefonisch contact tot een real live ontmoeting. Dit geeft potentiële klanten een beeld en gevoel van jouw bedrijf, product en merk. Op basis hiervan maken ze een beslissing: Kies ik voor dit bedrijf om mij verder te helpen of kies ik voor een concurrent?

Als je online en offline niet of nauwelijks laat zien is de kans dat ze voor jou kiezen behoorlijk klein.

Goed nadenken over hoe en waar jij jouw verhaal aan je doelgroep vertelt is dus ook steeds belangrijker. Jij geeft ze het gevoel en de waarde mee die jij, maar ook zij belangrijk vinden.

Logo's ontworpen door Als herboren

Logo’s ontworpen door Als herboren

Als dit overeenkomt is de keuze voor je potentiële klant veel makkelijker. Daarnaast krijg je dan ook klanten die goed bij je passen en dat werkt, weet ik uit ervaring, heel prettig.”

Hoe pak je dat aan, ‘van klant tot brand?’

Tamara begint altijd eerst met een intakegesprek: “Elkaar even leren kennen en kijken of het klikt. Het is namelijk het prettigst werken als je op 1 lijn zit.

Daarna hebben we een aantal branding sessies hierin wordt de onderneming uitgebreid geanalyseerd. De missie, visie en doelen worden geformuleerd en alles wat er tot nu toe gedaan is wordt onder de loep genomen en aangescherpt.

Aan het einde van dit traject hebben we een duidelijk beeld van wie je als bedrijf bent en zetten we een duidelijke stip aan de horizon.

Op zoek naar jouw branding

Op zoek naar jouw branding

De laatste stap is het ontwikkelen van het logo, de huisstijl en de website. Nu staat de basis van het brand/merk. Vanuit hier is het vol aan de bak.

Men gaat zelf (of met hulp van ‘Als herboren’) promoten op sociale media, magazines, website, enz.

Een brand ontstaat niet in 1 week, maar het is een ongoing proces. Altijd bezig blijven met marketing, netwerken en uiteraard waarmaken wat je belooft. Goed werk leveren dus, want dat is de beste reclame voor je merk.”

Je reist ook graag en wilt daarmee de verbinding zoeken met je werk

“Als ontwerper kijk je altijd om je heen en vallen de kleinste detail je op. Als ik reis kijk ik altijd naar de ontwerpen die ik daar tegen kom, van logo’s, patronen tot kleurgebruik en daar laat ik mij door inspireren.

Kennismaken

Kennismaken met Als herboren

Twee jaar geleden ben ik naar Andalusië geweest en wat je daar aan patronen ziet in de Alhambra in Granada, de Mezquita in Cordoba en het koninklijk paleis in Sevilla is ongelofelijk. Als je daar geen inspiratie uit haalt…

Maar in Sri Lanka, waar ik vorig jaar ben geweest, zie je weer een hele andere stijl. Alleen het alfabet is al heel decoratief.

Welke plannen heb je voor het komende jaar? Waar wil je staan?

In het aankomende jaar ga ik verder met het ontwikkelen van mijn brand werkboek. Binnenkort komt eerst de korte versie online die iedereen gratis kan downloaden.
Dit is een update van mijn gratis werkboek die nu al online staat.

Ook wil ik een groep professionals om mij heen verzamelen (tekstschrijver, websitebouwer, fotograaf, enz.) waardoor ik steeds meer een totaalpakket kan aanbieden.

Praktische informatie

Als herboren | branding, grafisch ontwerp en webdesign in Nijmegen. Een bedrijf van Tamara van den Berg.

Website Als herboren

Als herboren | branding & design
https://www.linkedin.com/in/alsherboren/
https://www.facebook.com/alsherboren
https://www.instagram.com/alsherboren/

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *