Adverteren op je website

Het plaatsen van advertenties op een website kan een positieve wending geven aan het bouwen, omdat je er nu wat geld mee verdient, maar let op de valkuilen. Geld verdien je niet zomaar. Ook is het handig om wel aan een aantal voorwaarden te voldoen.

Laten we eerst eens zien welke eisen de adverteerder stelt aan bijvoorbeeld de formaten van banners. Zet er trouwens niet teveel op je website, ze moeten toch ondergeschikt blijven aan de informatie die je website geeft.
Volgens de IAB, (Interactive Advertising Bureau) zijn deze formaten bruikbaar;

  468 x 60 Traditionele banner
  120 x 600 Skyscraper
  160 x 600 Brede skyscraper
  180 x 150 Rechthoek
  300 x 250 Middelgrote rechthoek
  728 x 90 Super Banner
  234 x 60 Halve banner
  120 x 60 Button

Met name de laatste twee en de skyscraper zijn veel gebruikte formaten.
Ze worden minder en minder gebruikt vanwege de pop-up blockers, maar je komt ze toch echt nog wel tegen, de pop-ups of pop-unders. Gebruikers ervaren ze als irritant en het is tegenwoordig af te raden om ze nog te gebruiken.

Vervolgens is het zaak om te kijken waar je de advertenties gaat plaatsen. Aan de bovenkant en de zijkanten is meestal de meeste ruimte voor banners, maar je kunt natuurlijk ook tekstadvertenties maken. Feit is dat deze tekstadvertenties veel beter ‘geklikt’ worden dan banners. Je kunt namelijk met een stukje tekst veel beter duidelijk maken waar de gebruiker voor klikt. Daarnaast kun je deze advertenties beter afstemmen op je doelgroep. En daar komt het doel direct mee aan het licht, je wilt geld verdienen. Geloof niet in al die praatjes dat je er rijk mee kunt worden, maar een zakcentje is nooit weg.

De volgende stap is het zoeken van een partnerprogramma. We hebben het in eerdere artikelen al eens gehad over bijvoorbeeld “Tradedoubler”. Maar ook Google ads doen het zeer goed. Bekijk wat het beste aansluit op de mogelijkheden van je website.

Tegenwoordig komt het uitbetalen per klik niet zo gek veel meer voor, populairder is de manier van het uitbetalen van een percentage als je iets verkoopt, of de gebruiker vraagt meer informatie aan. De adverteerder weet zo vrij zeker dat hij de klanten binnenkrijgt die hij wil. Google adsense betaalt wel uit per klik, maar laat niet doorschemeren hoeveel dat is.

Handige links:
Over Tradedoubler
IAB.nl
Google adsense

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *