Actief worden werkt

Wanneer je een website hebt dan is het meestal lastig om direct veel bezoekers te krijgen en te houden. Je zult op de een of andere manier je reputatie moeten bevestigen, je zult je expertise moeten tonen. Dat gaat niet zomaar. Daarvoor moet je in actie komen, maar dat werkt dan ook.

Hoe kom je in actie?

Feit is dat de meeste mensen niet snel in actie komen. De meeste mensen blijven graag in het oude vertrouwde en zullen niet erg actief zijn in iets nieuws. Je moet je zelf daarvoor dan ook een schop onder je kont geven. Je moet tegen jezelf zeggen dat er wat moet gaan gebeuren om te veranderen.

Zo kun je ervoor kiezen om iedere ochtend een half uur eerder op te staan en die tijd te gebruiken om aan je website te werken. Als je niet zo’n ochtendmens bent dan kun je iedere avond de dagelijkse tijd die je normaal aan een soap besteed, nu eens steken in het schrijven van een artikel.

Met soaps kijken verdien je zeker geen geld, met het werken aan je website uiteindelijk wellicht wel. Dus daarom is het tijd om in actie te komen.

Vind je het nog steeds lastig. Stel jezelf dan een deadline en bespreek die met iemand anders. Hij of zij moet je er dan aan houden, lukt het je niet die deadline te halen, dan kost het jouw een etentje. Moet je eens opletten hoe snel je aan het werk gaat.

Wat kun je doen?

Om actief te worden met je website zul je een aantal dingen kunnen doen.En dan heb ik het niet over het ieder uur bekijken van je statistieken. Stuur bijvoorbeeld eens een email naar iemand die je kunt interviewen voor je eigen website. Tien tegen een dat je een paar vragen mag stellen.

Je kunt een onderzoekje houden op je website en aan je bezoekers vragen waarover ze nog meer willen lezen. Daarmee krijg je ideeën en daarmee creëer je een band met je bezoekers.

Ga op Google Nieuws op zoek naar berichten over het onderwerp van je website en maak daarvan weer een eigen artikel.

Stuur een email naar een uitgever om een bepaald boek te kunnen recenseren.

Kortom genoeg suggesties om in actie te komen en aan het werk te gaan. Actief worden, wordt uiteindelijke beloond in meer bezoekers en daar gaat het toch om als je een website wilt onderhouden.

Wat ga jij doen?

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

2 reacties

 1. quinten schreef:

  Heel herkenbaar! Ik heb ook niet altijd de motivatie om artikelen te schrijven, vooral omdat je in het begin soms het gevoel hebt van: “toch niemand die het leest” (terwijl dat helemaal niet het geval is).

  Vooral in het begin gaat het om ijzeren discipline, zoals je zelf ook al aangeeft. Je moet kijken naar de toekomst: uiteindelijk werpt het z’n vruchten af. Daar doe je het voor, maar vaak is het lastig om dat in je gedachten te houden. De tips die je geeft zijn goed!

 2. Jurrian schreef:

  Herkenbaar,
  Ik doe zelf meestal ook niks aan artikelen maken etcetera. Ik denk altijd dat er toch niemand is die op mijn website kijkt, of die het nieuws leest. Maar als ik bij m’n stats kijk, zie ik toch echt dat er wel veel bezoekers kijken.

  Handige tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *