8 tips om bekend te worden met je website
Als je website nog niet zo heel lang online is, dan kan het vaak frustrerend zijn dat er zo weinig bezoekers komen. Wellicht ga je iedere dag op je statistieken kijken hoeveel bezoekers er nu weer zijn gekomen en hoop je iedere dag weer op meer mensen. Hoe wordt je nu wat bekender? Hier komen 8 tips.
1. Ga posten op forums
Wanneer je website over een bepaald onderwerp gaat dan is het handig dat je jezelf aanmeld bij forums die ook over dat onderwerp gaan. Het is dan zaak om mee te gaan doen met discussies, antwoorden te geven op vragen en goede inhoudelijke reacties toe te voegen. Niet in de allereerste reactie gelijk je website gaan promoten, eerst wat krediet opbouwen en vervolgens een keer linken naar je eigen website.
Dit kan ook vaak met een onderschrift in een forum. Daar kun je wat gegevens over jezelf kwijt. Dit geldt trouwens ook voor het overzicht waarin je vaak een aantal gegevens van jezelf in moet vullen die openbaar zijn.
2. Ga reageren op andere blogs
Naast forums kun je ook reageren op blogs van anderen. Het gaat dan niet om reacties als ‘goed artikel’, of ‘interessant’, nee het gaat dan om inhoudelijk uitgebreide reacties waarmee je de aandacht van bezoekers trekt, maar ook van de eigenaar van de weblog. Deze zal, als je meer goede en uitgebreide reacties geeft, naar jouw website worden getrokken om ook daar eens een kijkje te nemen en wellicht zal er een link naar jouw site volgen.
3. Schrijf regelmatig nieuwe berichten
Verse content is voor een website onmisbaar. Bezoekers die niets nieuws zien zullen afhaken en komen niet meer terug. Regelmatig nieuwe inhoud is dus belangrijk. Dat hoeft natuurlijk niet perse iedere dag te zijn, maar een minimum van een keer per week is aan te bevelen.
Dit heeft twee voordelen. Meer artikelen is meer kans dat een zoekmachine informatie van belang op je site vindt. Meer artikelen betekent ook dat een zoekmachinespider vaker langs komt op je site en daarmee de waarde van je site hoger zet.
4. Zorg voor interessante artikelen
Naast regelmatige updates moet een artikel wel de moeite waard zijn om te lezen. Niet zomaar wat onzin schrijven, daar komt geen bezoeker op af. Voeg waarde toe aan wat er te vinden is op internet. Meer van hetzelfde is gemakkelijker dan een toegevoegde waarde bieden. Laat je inspireren door Engelstalige sites, waar er meer van zijn en die je kunnen helpen om ideeën op te doen voor artikelen voor je eigen website.
5. Biedt iets bijzonders aan
Wanneer je iets geks doet dan krijg je meer bezoekers. Je kunt bijvoorbeeld een hele bijzondere prijsvraag uitschrijven en daarmee nieuwsgierigheid opwekken. Je kunt ook een statement maken en dit wat extreem opschrijven waardoor je mensen trekt. Je kunt een grote prijs uitdelen. Je moest eens weten hoeveel websites een ipad weggeven en hoeveel bezoekers dat trekt. Kortom door uit te stijgen boven de massa trek je bezoekers.
6. Investeer tijd en energie
De genoemde zaken werken niet zonder de inzet van tijd en energie. Vooral het starten van een website kost tijd. Je moet toewerken naar een soort breekpunt. Een punt waar je door een bepaalde grens heen gaat. Bijvoorbeeld 100 bezoekers per dag. Wanneer je dit soort punten voor jezelf ook stelt en dit vervolgens ook viert, dan is het meer de moeite waard om door te zetten.
Als je een dergelijk breekpunt bereikt hebt, dan zul je merken dat de volgende stap sneller gaat. Kortom, stel doelen voor jezelf en probeer deze te behalen. Met deze doelen is het veel duidelijker dat je snel groeit.
7. Optimaliseer je website
Naast al de praktische onderdelen zul je ook op technisch gebied moeten zorgen voor een optimale prestatie van je website. Zorg dat je site SEO technisch goed in elkaar zit. Snel laden, schone code, niet te veel gebruik van steekwoorden, maar ook niet te weinig, allemaal zaken die van belang zijn om ervoor te zorgen dat je hoger scoort in zoekmachines.
8. Hou vooral vol!
Je moet niet de illusie hebben dat je binnen een week veel bezoekers hebt, ook niet binnen een maand. Je moet volhouden en weten dat het opbouwen van een publiek gewoon tijd kost. Trek er rustig een half jaar tot een jaar voor uit. Dit kan dus ook alleen maar met een onderwerp wat je echt interessant vindt, anders loop je zeker vast.
Veel succes!
Met dank aan Timon via Twitter!
Bedankt voor het schrijven van dit artikel Björn! Ben zelf pas geleden een site begonnen, dus dan zijn dit soort tips altijd welkom 🙂
Graag gedaan. Ik zag je reactie op Twitter, zo zie je maar weer dat het werkt! Succes met je goede website!
En dan wil ik op deze blog antwoorden, zie ik nergens een veld voor mijn website. Tut tut 🙂
Er zitten wat goede tips bij.
haha, instelling vergeten geloof ik, zal het eens aanpassen! Het was me echt nog niet opgevallen.
Je tweets nodigen altijd uit om verder te lezen Bjorn. En, worden niet teleurgesteld! Zeer goede content, nu het gaan DOEN nietwaar!
Ja de artikelen van Bjorn zijn altijd van kwaliteit en met veel aandacht geschreven,
Wat ik wel mis bij stap nummer 2, 3, en 4 is dat als je echt veel moeite doet om een goede manier van schrijven te ontwikkelen dat dit heel veel profijt kan hebben. Niet iedereen kan zomaar bloggen, als je geen fijne stijl van schrijven hebt en mensen moeite moeten doen om door een artikel heen te lezen zal het allemaal niet veel helpen..
Dus het is goed als je een eigenstijl van schrijven hebt, dit kan bijv. met een kleine beetje humor erin of door jezelf in een onschuldige hoofdrol te plaatsen.
Maar wat ook heel erg belangrijk is en wat ik echt mis hierboven is betrek je bezoekers bij de artikelen.. Schrijf stukken met open mogelijkheden, vragen of hier en daar een fout erin. Dit lok reacties uit zodat mensen ook hun zicht op bepaalde zaken zullen geven. Dit zet weer aan in het krijgen van reacties op je blog-artikelen. Als je bijv. alleen maar goede lappen tekst schrijf waar iedereen wat aan heeft en waar geen spelt tussen te krijgen is, dan ben je wel goed bezig maar als aan 50 reacties krijgt met: "Hij goed artikel" "Toppie" "Klasse" daar heb je ook niet echt veel aan
Dus zorg dat je lezers reacties schrijven en vooral reageer daar weer op zoals Bjorn hier ook doet. (vergeet dit niet)
Er is niets erger dan dat je ergens op een forum, blog of waar dan ook iets schrijft en je het gevoel hebt dat wel iedereen het leest maar niemand erop reageert.
Laat zien dat je veel waardering hebt dat iemand een reactie plaatst op je artikel.
Hierdoor ontstaat een soort connectie en je hebt veel meer kans dat deze persoon nog eens terug komt voor je volgend artikel.
Dit is mijn gedachte hierover..
Oo en Bjorn dit wilde ik al een tijdje vragen..
Ik ben 'veel' actief op het /forum en daardoor kom ik bijna nooit op de home-page waardoor ik dus altijd redelijk laat de nieuwe artikelen lees.
Is het niet miss. handig om in de linker kolom op het forum een soort plugin te maken met de laatste 5 blog-artikelen?
Hierdoor klikken denk ik nog meer mensen richting je blog-artikelen want heel veel mensen komen denk ik toch binnen op deze site via Google op je forum. Volgens mij is het forum van deze site voor 75% je landing page.
Miss. is dat wel handig niet?
Je zou ook eens kunnen bijhouden hoeveel mensen dan via die linkjes (vanaf het forum) lezen en hoeveel via een andere weg.
Punt 1 en 2 is wel regelrecht aanzetten tot spam.
Bij 9 van de 10 websites wordt dit niet gewaardeerd.
Wel goed artikel. Alleen heb ik het idee, dat jouw idee van een website altijd een blog is. In bijna al jouw artikelen geef je tips die gaan als je een blog hebt. Maar een blog is niet de enige manier om bezoekers te trekken.
Het duurt inderdaad een aardig tijdje, ik ben 3 jaar bezig geweest voor het aantal bezoekers lekker begon te groeien. Nu zo'n 2.500 lezers per dag.
Ik heb een aantal maanden google adwords ingezet, advertenties geplaatst op diverse site en m'n auto als reclamebord gebruikt.
@basjan,
Bij het aanbieden van iets bijzonders (punt 5) bedoel ik juist de koppeling met de lezer. Dat had iets explicieter gekund, je hebt wel gelijk met je opmerkingen. Bedankt voor je waardevolle aanvulling!
Overigens komt ongeveer 55% via het forum binnen en 45% rechtstreeks via de weblog. Dus jouw verhouding klopt in dat opzicht niet helemaal. De optie die jij noemt is wel een goed idee natuurlijk.
Beide onderdelen van de website hebben een specifiek bezoekerspubliek
@DNA
Pertinent oneens met je opmerking over punt 1 en 2. Ik heb het niet over volgooien van blogs, forums en andere websites met jouw url. Ik heb het over inhoudelijke goede reacties op artikelen en forumposts. Iedere website eigenaar waardeert goede en inhoudelijke reacties.
Ik richt me misschien op blogs, alleen zijn alle punten ook van toepassing als je geen blog hebt. Ook dan is het zaak om aan anderen te laten zien dat je expertise hebt. Ik zou geen enkel punt kunnen bedenken wat niet op een 'gewone' website van toepassing is.
Als het goed is werkt ook het invoegen van de URL weer.
Klopt Björn, het werkt weer! Daarnaast had ik nog een kleine vraag aan jou of iemand anders met een website. Wat zijn een beetje normale bezoekersaantallen voor de eerste maand online?
Dat woord. Expertise. Heb het vaker gehoord!
Oh en het linkje doet het weer!
@Timon,
Ik denk dat enkele bezoekers per dag voor een eerste maand heel normaal is. Als je in de tientallen zit, dan kun je al over heel behoorlijke aantallen spreken.
Dan mag ik mijzelf denk ik gelukkig prijzen, want ik zit nu gemiddeld na 12 dagen online al tegen de 60/70 per dag!
Bedankt voor je reactie!
Ben het met alle punten eens, vooral de laatste!
Veel mensen haken te snel af, maar het heeft echt tijd nodig.
Omtrent de inhoud,
zelf ben ik van mening en ook uit ervaring, dat je een artikel in je eigen woorden moet schrijven.
Ga je te veel met geleerde inhoud gooien dan begrijp je het zelf niet dus ook je bezoekers denkelijk niet.
Voor de rest veel gebruik maken van Social media, korte content wat bezoekers interesseert zodat je ze uitnodigt naar het hele artikel.
Bedankt ReneV, Ik ben het helemaal met je eens. Ga aan de slag met je eigen woorden.
het zijn stuk voor stuk goede maar vooral nuttige tips om je website zo te maken dat je bezoekers ook daadwerkelijk naar jou site komen, bijv. door dat er steeds nieuwe nuttige info op staat, net zoals op deze site.
Goed artikel met erg bruikbare tips!
Goede tips!! Ik weet uit ervaring dat het starten van een webwinkel/website pas het begin is, en het harder werken is dan men denkt. De site maken is niet zo'n probleem. Nu adverteer ik (gratis) via adwords. Maar dit is ook maar een probeersel. Maar om een lang verhaal kort te maken, ik denk dat het er uiteindelijk op neer komt om zoveel mogelijk dingen (manieren van adverteren, naamsbekendheid) uit te proberen.
dankje voor deze punten.
ik zal er aan denken.
thanks
Hallo
Ik heb enkele tips en trucks nodig om meer bezoekers te krijgen op mijn blog.
Wie kan na het zien van mijn blog mij een beetje op het goede spoor zetten. Iemand daar verstand van?
Hallo,
Goede tips! Ik ben nog al op zoek naar een aantal websites met tips voor een beginnende website. Aangezien ik er een heb, ga ik snel beginnen met wat forums opzoeken waar ik over mee kan praten! Hartelijk bedankt. Succes iedereen, die hier net als mij, ook pas begint met een eigen website.
Mvg Anne.
kunnen jullie mijn website bezoeken https://bakkenmetcorneslager.jouwweb.nl