Vorige week waren wij nog een dagje in Antwerpen. Soms is het fijn om helemaal geen doel te hebben. Gewoon te lopen en de leuke winkels binnen te struinen.

Zo parkeerden we aan de kaai en vervolgens, na even doorstappen, gingen we even een bakje koffie doen.

Voor mij is dat meer vakantie dan 1000 kilometer rijden naar zuid Frankrijk.

Shoppen in Antwerpen

Onze kinderen vinden dit ook heerlijk. Althans dat laten ze in ieder geval merken. De oudste vraagt al regelmatig wanneer we weer een dagje gaan ‘shoppen in Antwerpen’. Met alle plezier dus.

Ons bakje koffie deden we in Caffe Internazionale. Mooie inrichting, fijne bediening en goed eten en drinken. Wat moet het meer zijn?

Caffe Internazionale

Caffe Internazionale

Nationale straat

Na onze koffiestop slenterden we op het gemak in de richting van het centrum. Via allerlei binnendoor routes die we normaal niet nemen komen we dan uit bij Sissy Boy in de Drukkerijstraat (op de hoek van de Nationale straat). Fijne winkel natuurlijk voor iedereen.

Deze keer namen we voor Jan een poster mee (met insecten) en een fraaie poster waar ik als leraar dan weer blij van wordt, met geschreven kleine en hoofdletters.

Sissy boy Antwerpen

Sissy boy Antwerpen

HAY Antwerpen

Ook de Flagship store van Hay vereren we in Antwerpen met een bezoekje. Daar hebben ze dan weer prachtige zaken voor een mooi interieur. Iets waar mijn vrouw dan weer blij van wordt. Dit is terug te zien op haar Instagram account @joselien. Hay is te vinden aan de IJzerenwaag nummer 12a.

Hay Antwerpen

Hay Antwerpen

Langzamerhand wordt het tijd voor een ouderwets lekkere bak friet van Frietkot No 1. Eerst nog wel even boeken kijken bij mijn favoriete boekenwinkel ‘t Stad leest. En ja, ik kon het niet laten, ik heb een geweldig mooi boek gekocht, maar daarover later wel een keer meer…

Tijdschriften

Na de zak friet zou je bijna vergeten om door te wandelen richting de Melkmarkt. Want daar staat weer een favoriet van mij, namelijk een tijdschriften winkel met wel haast het grootste aanbod van Nederland en Vlaanderen aan tijdschriften. Dus niet alleen de Nederlandstalige, maar juist ook veel internationale goede tijdschriften. Je vindt het in de International Magazine Store.

Het zou mooi zijn geweest mochten we nog meer hebben bezocht, maar vandaag hielden we het hierbij. Met drie kinderen mag je nog een beetje rekening houden met hun voeten…

Wil of heb jij ook een website?

  • Krijg elke dinsdag tips en ideeën voor je website
  • Ontvang het ‘Het Complete Blog Ideeën boek‘ helemaal voor niks
  • Iedere week een update van nieuwe artikelen op mijn website

Meld je ook aan!